(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De indica dominante wietsoort Akorn kwam in 1995 vanuit Noord-West Amerika naar Nederland. Het is een echte stinkende strain met een geur die zelfs wordt omschreven als een onvergetelijke zure lucht van – en dit is positief bedoeld – braaksel en schoonmaakmiddel. 

De meest stinkende wietsoorten zijn doorgaans ontzettend populair. hoe gek het ook klinkt. Denk maar aan de indringende geur van wietsoorten als Skunk of Diesel. Akorn is ook een soort met zon typische stinkende geur die zelfs doet denken aan braaksel en schoonmaakmiddel. Gelukkig klinkt dat een stuk viezer dan het in werkelijkheid is.

Akorn is de Engelse naam voor eikenboom en werd door haar makers aan deze wietsoort gegeven vanwege de keiharde structuur van de toppen die in sommige gevallen het formaat hadden van een baby-arm. Maar Akorn staat ook bekend als Snowbud. Die tweede naam kreeg de soort vanwege de enorme hoeveelheid trichomen dat de wiet een wit en bevroren uiterlijk geeft.

In de kweekruimte zul je merken dat je met een stabiele wietsoort te maken hebt. Er zit bijna geen variatie tussen de planten waardoor je gemakkelijk een egaal bladerdek kunt kweken. Akorn is het product van een kruising tussen een potente Afghaanse indica en een onbekende Zuid-Afrikaanse wietsoort. Een sterke en typische indica met korte internodes en grote bladeren waar niet zelden 13 brede bladvingers aan groeien.

Binnen presteert Akorn uitstekend. Of je nu in scrog of sea of green kweekt, de bloeifase durt slechts 60 dagen en de opbrengsten zijn bovengemiddeld. Eenmaal droog en gecured hou je spectaculaire harde buds over waarvan het zware indica effect als een bom inslaat. Akorn is een uitstekende wietsoort om ’s avonds van te genieten wanneer je niet veel meer hoeft te doen dan ontspannen en daarna als een roosje slapen.

Het aroma is indringend en zoetzuur en hoewel de geur bij sommigen aan braaksel en schoonmaakmiddel doet denken, beschrijft TH Seeds het aroma liever als fris en fruitig met kruidige tonen van kaneel en vers gezaagd naaldbomenhout. Goed, hoe je de geur ook omschrijft, het moge duidelijk zijn dat ie ontzettend indringend is dus zorg voor een goed werkend koolstoffilter voor je je aan deze vette indica waagt.

  • Soort: indica dominante hybride
  • Genotype: Afghani, onbekende Zuid-Afrikaanse soort
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 60 dagen
  • THC: 15 tot 20 procent
  • Effect: zwaar lichamelijk effect, loom, ontspannen
  • Geur/aroma: zuur, fruitig, indringend
  • Zadenbedrijf: TH Seeds
  • Verkrijgbaar bij: AmsterdamSeedCenter.com
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)