(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het Sativa beest… zo wordt deze prijswinnende strain van Paradise Seeds ook wel genoemd. Oorspronkelijk van het Afrikaanse continent, maar gekruist met Nederlandse wietsoorten om haar betrouwbaar(der) te krijgen en nog meer toppen te laten produceren!

De originele genetica van de Dutch Dragon reisden enkele jaren geleden vanuit Swaziland naar Europa. Een potente plant deze Sativa, die met Nederlandse soorten werd gemixt om haar helemaal perfect te maken: betrouwbaar en een grote opbrenger dus!

Het is een sterke en ‘bushy’ strain geworden, in de beste Sativa-tradities. De Dutch Dragon is populair onder binnenkwekers, omdat de plant een natuurlijke neiging heeft zich naar het licht te strekken – of dat nou de zon of een kunstlamp is. Een uitdaging dus als de hoogte van je kweekruimte beperkt is, maar gelukkig is deze dame goed te trainen in dat opzicht.

Voor de gelukkigen in zuidelijkere streken – de zuidelijke staten van de VS, het Middellandse Zeee-gebied en Zuid-Amerika bijvoorbeeld – is deze strain ook ideaal voor buiten. Er zijn megastruiken van liefst 3 meter op de foto gezet in die contreien!

De oogst zal je zeker niet teleurstellen, want de plant maakt kleverige toppen die zo dik zijn als een drakenstaart en oh zo zoet smaken! De high is energiek en stimulerend, dus als slaapmutsje moet je dit monster zeker niet roken 😉

  • Soort: 75% sativa / 25% indica
  • Bloeitijd: 63 tot 70 dagen (binnen)
  • Oogsttijd: midden oktober (buiten)
  • Opbrengst: 500 gram per m2 (binnen) en 700 gram (buiten)
  • THC: 3 sterren (van de 5 maximaal)
  • Zadenbedrijf: Paradise Seeds

 

(advertentie)