(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Blue Velvet is een oude bekende uit de stal van Dutch Passion en staat sinds vele jaren weer op de menukaart van de zadenbank. Het is een hybride met 50% indica en 50% sativa genen, maar de indica kant voert de boventoon in deze soort. 

Blue Velvet is een kruising tussen een Purple Thai (Oaxaca Gold x Chocolate Thai) en een sterke Afghani Indica. In de jaren negentig heeft Dutch Passion samen gewerkt met de originele Blueberry kweker (DJ Short) en introduceerde het bedrijf de ‘Blue Family’ op het Europese continent. Blue Velvet komt voort uit zaden die afkomstig zijn uit dit project uit de jaren negentig.

De high van Blue Velvet komt snel binnen en is zacht als fluweel. Bij binnenkweek levert de plant een goede oogst op, maar blijft hierbij klein van stuk (50-60 cm), waardoor ze goed geschikt is voor de SOG (sea-of-green) kweekmethode.

Blue Velvet vormt een stevige hoofdtop met veel hars. Bij binnenkweek bloeit de plant na 8 weken en bij buitenkweek is ze klaar voor de oogst tegen het einde van september of begin oktober. De plant kan blauwe verkleuringen vertonen, vooral wanneer ze wordt blootgesteld aan lagere temperaturen. Wanneer ze buiten in een goed klimaat wordt gekweekt, kan Blue Velvet een hoogte van 2 tot zelfs 3 meter bereiken.

Blue Velvet staat bekend om haar opbeurende en euforische high, met een fruitige en bloemachtige smaak. Deze klassieker is favoriet onder de kenners en zeer krachtig.

Soort: 50% indica, 50% sativa

Ouders: Purple Thai (Oaxaca Gold x Chocolate Thai) x Afghani Indica

Effect: uplifting en euforisch

Hoogte: 50 – 60 cm, buiten 2 tot 3 meter

Bloeitijd: 8 weken

THC: 18%

Seed company: Dutch Passion

(advertenties)