(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Acapulco Gold is een ware Amerikaanse klassieker die stamt uit een tijd ver voordat de binnenkweek van wiet ontdekt werd, laat staan de legalisatiegolf die nu over het land walst. Het was geïmporteerde wiet uit Mexico die oudere Amerikanen bij straatdealers kochten.

Als je sommige ouderen mag geloven dan was vroeger alles beter, en dus heeft ook Acapulco Gold een legendarische status. Overigens niet geheel terecht want de Mexicaanse Acapulco Gold uit die tijd is op geen enkele wijze te vergelijken met de wietsoorten die we tegenwoordig roken, vol met zaad en vaak geperst tot blokken kwam het de grens over. Tegenwoordig wordt er trouwens nog steeds Acapulco Gold de Amerikaanse grens over gesmokkeld, maar niet meer op zo’n grote schaal. Amerikaanse connaisseurs roken tegenwoordig topkwaliteit wiet uit state of the art kwekerijen van eigen bodem.

Een pure sativa met een extreem hoog (20+%) THC percentage maar de Acapulco Gold ziel is bewaard gebleven

Gelukkig maar dat de klassieker Acapulco Gold een nieuw leven is ingeblazen door Barney’s Farm. Deze versie van de oude brick weed uit Mexico is aan alle kanten verbeterd en voldoet aan de opgehemelde verwachtingen van oudere cannabisliefhebbers die de soort op een voetstuk hebben gezet. De soort is een pure sativa met een extreem hoog (20+%) THC percentage maar de Acapulco Gold ziel is bewaard gebleven. Zoals de naam zegt, hebben de toppen, die overigens mooi en compact zijn, een geweldige goudbruine gloed.

De THC kristallen zijn groot en zichtbaar in grote getale aanwezig bij deze nieuwe klassieker. Ze zorgen voor een intens effect en een fruitig bouquet aan smaken die lang op je tong blijven hangen. De Acapulco high is heftig, alert en actief maar geeft ook een goed lichamelijke ontspanning. Een goed uitgebalanceerd effect, maar teveel Acapulco Gold kan mensen die daar aanleg voor hebben wellicht wat paranoia maken. Het is een rit die langzaam opkomt maar steeds verder omhoog klimt. Een goede wiet om in goed gezelschap mee te socializen.

Na een sessie met deze soort wil je niet stilzitten dus plan maar vast wat (huishoudelijke) taken of een lange cardiotraining in want dit is absoluut geen slaapmutsje.

  • Soort: pure sativa
  • Genotype: Mexicaanse sativa’s
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeifase: 9 tot 10 weken
  • Plant hoogte: hoog
  • Opbrengst: hoog
  • Zadenbedrijf: Barney’s Farm
  • Verkrijgbaar bij: Amsterdam Seed Center
(advertenties)