(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Albanese wietbendes waren het doelwit van een massale politieactie in Groot-Brittannië afgelopen week. Zoals tegenwoordig wel vaker gebeurt droegen sommige agenten een body cam en dat levert fraaie plaatjes op van hoe je een klein appartementje moet ombouwen tot een professionele ‘cannabis fabriek’.

Cannabis factory

Inside huge cannabis factory – complete with HEMP duvet – after cops smash open door with battering ram’. Ja, laat het maar aan die Engelse media – in dit geval The Mirror – over om sensationeel uit te pakken met een vette kop. En mocht je de term ‘duvet’ nog nooit eerder hebben gehoord in verband met cannabis, dat kan kloppen: het betekent namelijk dekbed.

Nou zijn wij persoonlijk wel fan van het Engelse woord voor wietkwekerij: cannabis farm. Klinkt heel sympathiek, zeg nou zelf. Al reppen de Britse media in dit geval zelfs van een wietfabriek, wat dan weer iets minder sympathiek overkomt.

Operatie Clevedon

Nou ja, de wietboerderij in Gloucester waar we het over hebben was er slechts 1 van de 6 die 50 politiemensen afgelopen week overvielen tijdens een 2-daagse actie. Allemaal in het kader van de aanpak van Albanezen, die een dikke vinger in de Britse wietpap hebben (naast Vietnamezen) en waarbij zelfs sprake zou zijn van slavernij.

Bij de politie-operatie werd voor bijna 1 miljoen aan cannabis in beslag genomen en in totaal zijn er bij ‘Operation Clevedon’ zoals de actie gedoopt is, tien mensen gearresteerd.

Body cams

Sommige van de politiemensen droegen zogeheten GoPro body cams. En dat levert een fraai beeld op van hoe je een redelijk klein appartement met 4 kamers moet ombouwen tot een moderne wietboerderij, midden in de stad nog wel. Je hoort ook de stem van de agent, die vuilniszakken met ‘vegetable matter’, loshangende stroomdraden, een extractie-apparaat, hopen losse aarde en verder vooral heel veel planten in verschillende levensfases aantreft in alle vier de kamers.

Maar het one and only hoogtepunt is toch wel de dekbedovertrek in het pand, toepasselijk en schattig voorzien van… wietblaadjes. Filmpje!

(advertenties)