(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Waar gezaaid wordt, wordt vroeg of laat ook geoogst. En ook in Sesamstraat is dat niet anders. De altijd vrolijke Elmo is weer eens lekker in zijn kweektentje gaan zitten om een verse update te maken van zijn kweekavontuur. Een van zijn planten is nu bijna rijp voor de oogst.

Hoi wietvriendjes en vriendinnetjes!

Ik mag jullie weer verblijden met wat mooie plaatjes en een gezellig praatje over mijn microkweekje. Om wat mooiere foto’s te kunnen maken heb natuurlijk weer even de HPS lamp vervangen met de witte Metaal Halide lamp. Uiteraard wel voordat die aan ging, want je moet natuurlijk NOOIT een lamp in een armatuur draaien waar spanning op staat!

Vooraan het paarse fenotype die zoals je ziet al flink aan het vergelen is.

De plantjes beginnen er nu steeds mooier en voller uit te zien. De paarse plant is helaas alleen maar verder aan het vergelen, maar dat is voor mij een teken dat de plant echt aan het afbloeien is. Net zoals planten die in de herfst vergelen en uiteindelijk hun bladeren verliezen, zo vergeelt een wietplant ook aan het einde van een cyclus. De grote bladeren zijn niet meer nodig, dus trekt de plant de voedingsstoffen eruit ten behoeve van de toppen. Een heel normaal verschijnsel eigenlijk.

Voeding

Ik was eerst van plan om de paarse plant in de afgelopen week alleen maar water te geven, maar na de eerste waterbeurt op maandagavond begon ze gelijk nog meer te vergelen. Dinsdag was het verschil echt goed te zien. En dus heb ik alle drie de planten vanaf dinsdag tot gisteravond (donderdag) toch nog water met voeding gegeven. Ik geef ze een bloeivoeding, wat PK13/14 en Ultra Mg (Magnesium). De EC waarde (geeft de concentratie voedingsstoffen aan) heb ik op 1.4 gehouden.

iphone  142

 

Vandaag (vrijdag) begint de zevende week van de zichtbare bloei. De paarse plant krijgt vanaf nu echt geen voeding meer, maar alleen nog schoon kraanwater om de voeding uit de plant te spoelen. Ik verwacht dat de paarse plant over anderhalve week wel oogstrijp is. De andere 2 groene raketten krijgen de komende week uiteraard nog wel de nodige voedingsstoffen. De EC waarde hou ik voor die planten lekker op 1.3, dat is voldoende. Zo! Nu nog eens ff lekker tussen me planten zitten en genieten van het uitzicht 😉

Een groene groet en tot volgende week.

Elmo

(advertenties)