(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het blijft vreemd hoe spastisch de overheid soms reageert op cannabis. Neem de gemeente Kerkrade in Zuid-Limburg. Daar vliegt een buitengewoon opsporingsambtenaar de laan uit omdat ie drie wiettopjes uit gedumpt afval (!) in zijn broekzak stopt en mee naar huis neemt…

Wat ons betreft is de enige echte misdaad hier het feit dat deze arme donder ontslagen wordt – en misschien ook nog dat iemand zo dom is om goeie wiettoppen weg te gooien. Maar om na bijna twintig jaar dienstverband rücksichtslos de laan uit te worden gebonjourd, zoals de Limburgse gemeente Kerkrade flikt, dat grenst aan idioterie! Watskeburt?

Top-afval

In 2016 zag de gemeentelijke BOA ineens iets van waarde liggen tussen gedumpt afval: wiettoppen. Groot gelijk dat de kerel die eruit vist en meeneemt, want weggooien en wegrotten van prima cannabis, das pas zonde!

Maar we leven in een land van verraders en verklikkers, we zeggen het wel vaker. En helemaal als het om wiet haat lijkt het wel alsof niemand een ander eens een mazzeltje gunt. Zo ook in dit geval. Toevallig staan er twee stagiaires te niksen als de BOA de wiet ziet. De man zegt nog tegen het tweetal dat ie ze meeneemt en dat zijn vrouw wel weet hoe ze de toppen moet drogen en consumeren.

Dit is de reden waarom de gemeente Kerkrade na 20 jaar dienstverband een ambtenaar de laan uit stuurt… [foto: Pleskau photo/Shutterstock]

So far so good, maar zo werk dat dus niet in Nederland mensen. De stagiaires lappen de ambtenaar erbij en die wordt zonder veel pardon door zijn werkgever de laan uitgeknikkerd!

Rechtbank geeft gemeente gelijk

Vanzelfsprekend pikt de beduusde BOA dit niet na 20 jaar dienstverband en hij gaat in beroep tegen zijn ontslag bij de rechtbank in Maastricht. Hij ontkent zelfs dat hij de wiet uit het afval heeft gevist, maar dat gelooft de edelachtbare van dienst niet. Jammer genoeg vindt de rechter het ‘vergrijp’ blijkbaar ook zo ernstig dat het ontslag wordt goedgekeurd.

Natuurlijk, de werkrelatie tussen de BOA en de gemeente Kerkrade boterde al langer niet. Zo had ie een keertje schade aan zijn scooter veroorzaakt en daarover een beetje gelogen (wat heel het land doet als er iets geclaimd wordt bij de verzekering) en was hij een keertje uitgevallen tegen zijn baas.

Hij die zonder zonden is werpe…

Maar mensen, kom op zeg! Als je na 20 jaar dienst ontslagen wordt voor deze futiele dingetjes én het feit dat je uit nota bene gedumpt afval drie wiettopjes vist, dan kunnen we welvoegelijk driekwart van alle Nederlanders en Vlamingen vandaag nog de laan uit sturen…

[openingsbeeld: durantelallera/Shutterstock]
(advertentie)