(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wanneer je een tevreden cannabis consument bent, is het leven eigenlijk gewoon een feestje waarbij de slingers wél al voor je zijn opgehangen. Wiet wordt namelijk al duizenden jaren gebruikt als afrodisiacum, ofwel een libido verhogend middel! Wij schotelen je vijf wetenschappelijke studies voor waaruit keihard blijkt dat je met cannabis meer én betere seks hebt.

Wiet is al eeuwen een seksueel oppeppertje

Al in de zevende eeuw na Jezus is er in India schriftelijk vastgelegd dat het gebruik van cannabis voorkwam als een voorspel bij spirituele tantra seksrituelen. Als je daar dieper in wil duiken moet je dit onderzoek uit 1977 zeker eens checken: ‘Tantric Cannabis Use in India‘.

Vandaag de dag beweren ook heel veel cannabis liefhebbers dat het toch echt nog veel plezieriger van bil gaan is met wiet dan zonder wiet. Wellicht kan je daar uit eigen praktijkervaring over mee lullen. Er zijn echter ook sombermannen (geen vrouwen) die klagen dat je moeilijker klaarkomt als je stoned of high bent. Daarom laten we het oordeel voor de verandering maar weer eens aan de wetenschap, wat zeggen de bollebozen over de combinatie cannabis & seks?

Studie #1 – Vrouwen die cannabis gebruiken hebben betere orgasmes

Dit wetenschappelijke onderzoek werd in 2019 gepubliceerd onder de titel ‘The Relationship between Marijuana Use Prior to Sex and Sexual Function in Women‘ in het vaktijdschrift Sexual Medicine. Zoals de titel al aangeeft draait het om het verband tussen blowen en vrouwelijke orgasmes.

De onderzoekers observeerden 373 vrouwelijke cliënten van een verloskunde- en gynaecologiepraktijk. Ze ontdekten dat 127 vrouwen die voor de seks cannabis hadden gebruikt ‘een veel grotere kans hebben op het bereiken van een bevredigend orgasme dan degenen die geen wiet gebruikten’.

Hoeveel meer kans? De cannabis consumenten hadden 2,13 keer zoveel kans op lekker klaarkomen dan hun niet-blowende collega’s. En dan nog wat; zij die meer frequent cannabis gebruiken hebben ook nog eens 2,1 keer zoveel kans op een geslaagd sekseindpunt dan vrouwen die sporadisch aan de wiet gaan!

Studie #2 – Cannabis consumenten hebben meer seks

Dit wetenschappelijke onderzoek werd in 2017 gepubliceerd onder de titel ‘Association Between Marijuana Use and Sexual Frequency in the United States: A Population-Based Study‘ in het vaktijdschrift The Journal of Sexual Medicine.

Onderzoekers bekeken de data van liefst 50.000 mannen en vrouwen (afkomstig van enquêtes) met als doel om te achterhalen of cannabisgebruik enig verband hield met hoe vaak mensen seks hebben. Je raadt het al; er is inderdaad een duidelijke correlatie.

Degenen die wiet gebruikten hadden ‘significant vaker seks’ dan mensen die geen cannabis gebruiken. Dit gaat op voor zowel mannen als vrouwen en in alle demografische groepen. De studie ontdekte ook dat het consumeren van cannabis geen negatieve invloed heeft op het seksuele functioneren!

Studie #3 – Cannabis wordt gelinkt aan een betere seksuele gezondheid bij vrouwen

Dit wetenschappelijke onderzoek werd in 2020 gepubliceerd onder de fijne titel ‘Assessment of the Association of Cannabis on Female Sexual Function With the Female Sexual Function Index‘ in het vaktijdschrift Sexual Medicine.

Voor dit onderzoek kregen 452 vrouwen die cannabis gebruiken een test voorgelegd met het doel om de connectie vast te stellen tussen hun cannabisgebruik en seksuele gezondheid. Dat laatste kun je meten door middel van de zogeheten Female Sexual Function Index. De dames moesten vragen beantwoorden over ‘verlangen, orgasmes, opwinding, vochtigheid (lubrication), bevrediging en pijn’, allemaal factoren waarmee de vrouwelijke seksuele gezondheid wordt gemeten.

Degenen die regelmatig cannabis gebruiken scoorden vaker hoger qua seksgezondheid dan vrouwen die minder (vaak) cannabis consumeren. Specifiek op de punten: seksueel verlangen, opwinding, orgasmes en bevrediging. En dit geldt ongeacht het type cannabis, hoe het wordt geconsumeerd en de reden waarom.

Studie #4 – Hogere seksdrive en minder pijn voor vrouwen die cannabis gebruiken

Dit wetenschappelijke onderzoek werd in 2017 gepresenteerd onder de titel ‘The Perceived Effects of Marijuana Use Before Sex‘ op het jaarlijkse congres van de International Society for the Study of Women’s Sexual Health (ISSWSH).

Opnieuw bewijs voor een betere seksuele gezondheid dankzij cannabisgebruik. Bovendien komt uit deze studie naar voren dat wietconsumptie verband houdt met een hogere seksdrive (meer zin erin dus) bij vrouwen en minder pijn gedurende de seks zelf.

Voor het onderzoek kregen 289  cannabis gebruikende vrouwen die geregistreerd stonden bij een verloskunde- en gynaecologiepraktijk een vragenlijst over hoe wiet hun seksuele ervaringen heeft veranderd. Een meerderheid van de vrouwen (60%) rapporteert dat cannabis de zin in seks verhoogt. Van de vrouwen die pijn ervaren tijdens de seks meldt liefst 77 procent dat cannabis die pijn vermindert. En ook deze studie concludeert wederom dat wietconsumptie verband houdt met betere orgasmes!

Studie #5 – Cannabis zou de erectiefunctie bij mannen kunnen versterken (meer onderzoek is nodig)

Goed, de vrouwen zitten dus overduidelijk wel goed in hun velletje als ze cannabis gebruiken en seksueel actief zijn. Maar hoe staat het ervoor bij de mannen?

Bij de mannen is er niet zo’n duidelijk verband aan te wijzen tussen wiet en de seksuele gezondheid. Sommige research suggereert zelfs dat cannabis het moeilijker maakt voor mannen om een orgasme te bereiken. Maar niet al het onderzoek is negatief hoor.

Neem de in 2011 gepubliceerde studie ‘Impact of Cannabis Use on Male Sexual Health‘ in het vaktijdschrift The Journal of Sexual Medicine. Uit dit vergelijkende literatuuronderzoek komen gemengde resultaten tevoorschijn. Sommige studies tonen een negatief effect van wiet op de mannelijke seksuele gezondheid aan – zoals lastig klaarkomen – andere studies lieten juist weer positieve effecten zien. Over het algemeen, zo concluderen de auteurs van deze literatuurstudie, ‘zou cannabis de erectiefunctie kunnen versterken’.

Tja, dat is nu dus een typisch gevalletje van zelf uitproberen. Maar gezien de beperkte hoeveelheid data over seksuele activiteiten bij blowende mannen – en de tegenstrijdige resultaten – wordt het hoog tijd dat ook de mannen eens aan bod komen bij de wetenschappers!

[openingsbeeld: 1976_niko/Shutterstock, foto condooms & wiet: fukume/Shutterstock]
(advertentie)