(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Er is sprake van een groei in Amerikaanse (ex-)politici die geïnteresseerd zijn in zaken doen met en in de cannabiswereld. Een ex-senator wordt nu de baas van een bedrijf in Nevada wat cannabisproducten maakt en verkoopt aan staten waar zowel recreatief als medicinaal gebruik legaal is! 

Mike Gravel (84), die van 1969 tot 1981 senator was van Alaska, zal aan het hoofd staan van KUSH, een onderdeel van Cannabis Sativa Inc, waar hij al eerder negen maanden in de raad van bestuur had gezeten. Volgens Gravel moeten alle drugs gelegaliseerd worden en als gezondheidsprobleem worden beschouwd in plaats van criminaliteit. “Je zou naar een dokter moeten gaan hiervoor, in plaats van een sheriff of politieagent”, zegt hij tegen persbureau Reuters.

verkiezingscampagne gravelPolitiek verleden

De directeur van Cannabis Sativa Inc, Gary Johnson, is zelf voormalige gouverneur van de staat New Mexico en is presidentskandidaat geweest voor de Libertarische Partij, een oppositiepartij die pleit voor een eind aan het verbod op drugs. zie ons eerdere bericht: ‘VS: Ex-gouverneur CEO wietbedrijf’ van juli vorig jaar. Gravel was zelf Democraat en een groot tegenstander van de Vietnamoorlog. In 2008 heeft hij zich nog beschikbaar gesteld als presidentskandidaat voor zijn partij.

Juiste tijd, juiste moment

De benoeming van de ex-senator kwam kort nadat in november stemmers in Alaska en Oregon bepaalden dat zij Colorado en de staat Washington moesten volgen in het legaliseren en reguleren van cannabis voor recreatieve consumptie. In november wilde de hoofdstad Washington D.C. ook overgaan op deze maatregel, maar het Congres zat ze in de weg. Nevada heeft een medicinaal programma en heeft bezit voor recreatief gebruik gedecriminaliseerd.

Stijfkoppen

Op dit moment is in 23 staten en het hoofdstedelijk district mediwiet legaal op voorschrift van een dokter. Hoewel steeds meer staten aan het overwegen zijn om marihuana te legaliseren, is de regering niet van plan het federale verbod als ‘Schedule 1 drug’ op te heffen.

Geen oude sok

Gravel, die nu in Californië woont, zegt dat KUSH op zoek is naar andere bedrijven als partners om de wietproducten te produceren en te verkopen, inclusief een keelsnoepje wat ‘Kubby’ heet, in staten met gelegaliseerde cannabis. Bedenk dat deze man 84 jaar oud is, bijna 15 jaar ouder dan onze eigen Ivo Opstelten. Je zou misschien verwachten dat hij net als de minister een conservatieve ouwe zeur is, maar zijn cannabishart zit gelukkig op de goede plek.

(advertenties)