(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Je zou het bijna vergeten, maar volgende week maandag is het 20 april ofwel 420. Binnen de internationale cannabiswereld is dat de dag bij uitstek om de wietplant te eren, meestal door de vruchten ervan gezamenlijk op te roken.

Maar vanwege die coronashit zijn alle festivals – waaronder 420 Hempfest in Amsterdam – afgelast. Blowers en kwekers roepen wel op om virtueel samen de hens in een joint te jagen, maar dat is toch niet helemaal hetzelfde. Soit. We zullen ermee moeten leven en gelukkig dropt Netflix ter gelegenheid van 420 wel een gave nieuwe wietserie:

Inderdaad, een soort ‘Heel Holland Bakt’ maar dan met leuke mensen en wiet! Gastheren zijn chefkok en zanger (!) Kelis en chef Leather Storrs. In elke aflevering moeten drie professionele koks binnen een bepaalde tijd een 3-gangenmenu creëren.

Wat voor voer vraag je? Nou dit: ‘a three-course meal based around themes that range from world cuisine to futurist food to the kind of weed-heavy holiday menu that could make even your least favorite uncle seem tolerable’. Welja en dan met cannabis als hoofdingrediënt. de beste wietkok gaat er behalve met de eeuwige roem ook nog eens met 10.000 dollar vandoor!

Cooked with Cannabis, vanaf 420 te zien op Netflix

(advertenties)