(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

ROLLING STONED TOP 50 #20   Behalve over wiet en hoe je dat zoal kunt kweken, schrijven we ook regelmatig over hennep. En dan bedoelen we niet de hennep uit de politieberichten (die bedoelen namelijk wiet) maar de zogeheten industriële hennep. Planten zonder veel THC dus, maar ongelooflijk veelzijdig als voedingsmiddel, bouwmateriaal, vezels en nog 49.996 andere milieuvriendelijke zaken. Hennepzaad is zelfs een superfood en gewoon bij Albert Heijn supermarkten in de schappen te vinden. Nu de wiet nog 😉

top50-20

Dat hennep en ook wiet ontzettend gezond is dringt zo langzamerhand echt door tot het grote publiek. Zoals de klanten van ’s lands grootste kruidenier. Want die hebben tegenwoordig hennep in het schap van een speciale afdeling die ze superfoods noemen.

Chapeau Albert Heijn! Het gaat in dit geval weliswaar om de gepelde zaden van hennep, maar wij kunnen het alleen maar toejuichen dat de supermarktketen de gezonde werking van hennep erkent. Het is een goed begin en hopelijk komen er in de toekomst nog meer gezonde hennepproducten in de schappen van de Appie zoals CBD-olie, hennepzaadolie of gezonde hennepsapjes.

Omega 3 en 6

Albert Heijn heeft het goed gezien want hennepzaadjes bevatten 10 essentiële aminozuren in grote hoeveelheden en is een heel goede bron van eiwitten. Ook bevat het zaadje de gezonde omega 3 en omega 6 vetzuren.

20140803_083100

De hennepzaden van de Albert Heijn

Albumine eiwitten

De meeste eiwitten uit hennepzaden zijn hoge kwaliteit edestine eiwitten, die ook in ons lichaam voorkomen, waardoor ze de beste plantaardige bron van eiwitten zijn voor ons immuunsysteem.

De overige eiwitten uit hennepzaad zijn albumine eiwitten, dat is het meest voorkomende eiwit in het bloed en het wordt gemaakt in de lever. Albumine zorgt ervoor dat vocht niet uit de bloedvaten kan weglekken en dat weefsels voedingsstoffen krijgen. Daarnaast transporteert albumine hormonen, vitaminen, geneesmiddelen en andere stoffen door het lichaam. Eiwitten uit hennepzaad zijn ook een geweldig alternatief voor mensen met een allergie voor melkproducten of soja.

Voordelen

Er zitten teveel voordelen aan het opnemen van hennepzaad in je dieet om op te noemen. Toch zetten we een paar redenen om naar de appie te rennen voor een bakje hennepzaad voor je op een rijtje.

  • Goed voor gewrichten, hart- en bloedvaten
  • Houdt geheugen en brein in goede conditie
  • Stimuleert aanmaak gelukshormoon serotonine
  • Zorgt voor een mooie huid
  • Geeft energie
  • Is goed voor je immuunsysteem

De hennepzaden van de AH zijn zoals gezegd al gepeld, dus je kunt ze zo opeten. Ze smaken een beetje naar zonnebloemzaden. Een bakje van 150 gram kost 2, 69 euro.

(advertentie)