(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als we iconen noemen voor de counter culture  en hippiebeweging in de jaren 60 en 70, dan kunnen we Grateful Dead niet vergeten. De legacy van deze band en hun loyale fans, de ‘Deadheads’,  leeft verder nu er in Colorado een ‘Bud & Breakfast’ is geopend, helemaal in Dead-stijl…

kush garcia suite

De Garcia Suite

De Bud & Breakfast Silverthorne is mede mogelijk gemaakt door de  Mary Jane Group, die eigenaar zijn van de eerste Bud & Breakfast, The Adagio, in Denver. Hoewel het thema hippie is, zullen de meeste gasten niet zomaar stoners zijn die even lekker willen relaxen in een hotel. Kamerprijzen zijn tussen de 149 en 200 dollar per nacht. De Kush Garcia Suite, vernoemd naar bandlid Jerry Garcia, is het absolute toppunt met 199 dollar voor één nacht!

Educatie

Als je denkt de Garcia Suite niet te kunnen betalen, zijn er altijd nog de Lesh Suite, de Weir Suite en de Kreutzmann Suite, vernoemd naar de andere leden van de band. Bij die laatste zit ingebrepen dat je een kijkje in de keuken beneden mag nemen, waar al je munchies warm worden gehouden. In tegenstelling tot vele wietvriendelijke hotels in Colorado, streeft deze er naar om de gasten echt dingen te leren over cannabis.

Classy en netjes…

Marihuana komt samen met hors d’oeuvres van een echte chefkok; in een sjiek hotel hoort natuurlijk goed eten, met of zonder wiet. Het proeven wordt begeleid door de eigenaars: Mike Roscheleau en Stephanie Colner. De twee leggen de verschillen uit tussen sativa en indica, raden je edibles aan voor een dutje na het skiën en als gasten gewoon willen kletsen en relaxen, draaien ze joints voor iedereen. Het is niet helemaal duidelijk of dit concept wel legaal is, maar er wordt geen wiet verkocht of opgedrongen aan klanten. Alles is heel classy en netjes.

Dat smaakt naar meer! Hopelijk krijgen we nog meer van dit soort Bud & Breakfasts te zien. En dan nu een clipje van de band waar dit hotelletje op gebaseerd is:

 

(advertentie)