(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Echt belangwekkend cannabisnieuws dan: actrice Susan Olsen was vroeger een binnenwiet-kweker! En dat mag opmerkelijk genoemd worden want de The Brady Bunch is zo’n beetje de braafste serie die ooit op televisie kwam!

Susan Olsen (53 jaar alweer) speelde Cindy Brady in The Brady Bunch, een Amerikaanse tv-serie die tussen 1969 en 1974 werd uitgezonden. Ook hier, vanzelfsprekend door de TROS, tenslotte niet voor niks de grootste familie van Nederland.

Zoetsappige familieperikelen

Susan speelde jarenlang Cindy Brady

Susan speelde jarenlang Cindy Brady

Met milde komische toon konden we meegenieten van de ‘avonturen’ Greg, Marcia, Peter, Jan, Bobby, Cindy Carol & Mike (allemaal Brady van achteren) en huishoudster Alice Nelson. NRC schreef in een retro-artikel hierover: “Redenen van succes waren volgens enkele fans ‘dat je je kon identificeren met de karakters en hun problemen die altijd binnen een half uur opgelost werden, de kleding en de goede familieband’.” Waarna de krant snel haar eigen oordeel toevoegt: ‘Echter onder andere juist door die verouderde kleding, zoetsappige familierelaties, clichématige personages en de simpele problemen doet de serie gedateerd aan. Want welke vrouwen zwiepen nog constant met hun blonde haar dat ze de hele dag kammen en welke jongens zijn nog de hele dag aan het spoorzoeken? In welke familie wordt er constant gezongen, gedanst, gegrapt en geluisterd naar ouders die wijze lessen voorschotelen?’

Hydroponische wietplantage

Groot (ahum*) is dan ook de shock dat juist Cindy Brady a.k.a. Susan Olsen nu tegen een Australische website heeft opgebiecht dat ze wiet kweekte! Illegaal uiteraard, want we praten over jaren gelden, toen ze getrouwd was met een wietliefhebber, die thuis een heuse – voor die tijd vooruitstrevende – hydroponische cannabisplantage had aangelegd.

“Ik heb het nooit echt lekker gevonden om te roken”, verklaart de stoute dame, “het maakt me paranoïde.” Maar het kweken zelf vond ze mooi: “Het was echt fascinerend en ik heb altijd iets gehad met tuinieren. En cannabis is zo’n gecompliceerde, wonderlijk fascinerende plant.”

Image is everything…

Toch zorgde juist de verboden hobby voor een scheiding, zo leren we. Susan: “Maar dat was 1 van de redenen waarom ik mijn echtgenoot verlaten heb, omdat het mij te veel stoorde dat we iets aan het doen waren dat zo illegaal was.”

Waarmee de tuthola toch maar mooi haar tv-imago van oerbraaf wicht bevestigt.

 

 

 

(advertenties)