(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Begin maart schreven we over de rechtszaak in België tegen een Nederlandse wietdealer op leeftijd: opa Bertje (73), ofwel ‘Bertje de cannabisboer’ zoals de Vlaamse media hem noemen. Maar Bertje krijgt een flinke duw want hij kreeg maandag zijn vonnis te horen: 4 jaar celstraf!

In Nederland zal een rechter een bejaarde man die uitsluitend cannabis aan de man bracht niet zo snel tot een gevangenisstraf van 4 jaar veroordelen, maar in België doen ze daar een stuk minder moeilijk over. De rechtbank in Brugge – populaire stad bij Nederlandse toeristen maar dus ook bij dealers – kent geen medelijden met de Zeeuwse boer en veroordeelt hem tot 4 jaar cel.

40 kilo wiet voor de Belgen

Bertje de cannabisboer moet 4 jaar de cel in omdat ie 40 kilo wiet heeft verkocht aan Belgen

Bertje de cannabisboer moet 4 jaar de cel in omdat ie 40 kilo wiet heeft verkocht aan Belgen

Wat had Bertje de cannabisboer dan wel niet op zijn gammele kerfstok? Volgens de Vlaamse rechter wist de Zeeuwse keuterboer in vier jaar tijd ongeveer 40 kilo wiet te slijten aan de Belgen. Daarvoor zou je in ons land wellicht 160 uur blaadjes moeten prikken in een park en een stevige boete opgelegd krijgen. De advocaat van Bertje pleitte eerder dan ook voor een werkstraf, maar die vogel ging dus geenszins op in Brugge. Jazeker, een stevige geldstraf kreeg Bertje wel, want 100.000 euro van hem werd verbeurd verklaard (wietwinsten) en ook zijn fraaie Audi mocht hij afstaan aan de Belgische overheid.

Gepakt bij anti-inbraakactie

Maar daarbovenop dus liefst vier jaar gevangenisstraf (er was zelfs 5 jaar geëist). En dat allemaal omdat hij en een andere Nederlander stomtoevallig tegen de lamp liepen: bij een anti-inbraakactie in Koolkerke werden ze januari vorig jaar namelijk aangezien voor inbrekers! Inbreken, daar moet opa Bertje niets van hebben maar de drie (!) zakjes wiet van 50 gram die in zijn kofferbak lagen veroorzaakten uiteindelijk wel dit drama…

 

(advertenties)