(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De 43-jarige chef-kok Roland Leonard is in Engeland veroordeeld voor het kweken van wiet. Dat deed de supergoeie kok van toprestaurant The Cat Inn – in het bezit van een prestigieuze Michelin-ster – puur voor eigen gebruik, om de stress te laten verdwijnen na zijn drukke kookwerkzaamheden. Een prachtig (levens)verhaal dit mensen!

Als hoofd van de keuken van het zeer gerenommeerde restaurant The Cat Inn – een eetgelegenheid in een middeleeuws pand in het pittoreske plaatsje West Hoatly – werkte Roland ‘Max’ Leonard zich een ongeluk vertelde hij in de rechtbank. “Ik werk veel uren, dag en nacht – vaak wel zeventig uur per week. Ik gebruik cannabis om me te helpen ontspannen.”

20 wietplanten in en om het huis

Dit is 'm dan, de wietkwekende chef-kok van The Cat Inn

Dit is ‘m dan, de wietkwekende chef-kok van The Cat Inn. Op de inzet zie je zijn kasplantjes

Prima plan natuurlijk, maar op 2 oktober maakte de politie een einde aan het verbouwen van zijn anti-stress medicijn. In de achtertuin bij het huis van Max vonden ze 7 wietplanten in een plastic kasje, zusterlijk naast de tomaten. Max zat in de pub maar toen ie eenmaal naar huis was gesneld gaf hij zonder problemen de huissleutel aan de politieagenten, die in een slaapkamer nog eens 13 wietplanten aantroffen. Plus de dingen die je zoal nodig hebt om binnen te kweken, zoals groeilampen. Max pleitte ‘schuldig’ ten aanzien van de beschuldiging dat hij zich bezighield met de productie van een Class B drug. Maar hij vertelde de rechter ook uitgebreid over het hoe en waarom van zijn cannabishobby.

“Cannabis helpt mij echt om met de druk van deze job om te gaan. En ik zie niet in hoe ik iemand schade zou kunnen toebrengen door het te gebruiken. Alles wat ik kweek is biologisch en zelfvoorzienend, inclusief de home-grown  cannabis”, aldus Max. Vanzelfsprekend zegt hij ook braaf dat hij weet dat het volgens de wet niet mag en dat ie het voortaan niet meer zal doen. Inmiddels heeft de chef-kok ontslag genomen bij superrestaurant The Cat Inn en gaat hij aan de slag bij het Sharpthorne Organic Café, waar hij werkt met kinderen met leermoeilijkheden. Max is zelf ook vader van 1 kind.

Van een halve fles gin naar jointjes

Tegenover de politie verklaarde deze idealistische chef-kok ook direct dat hij wiet kweekte, zij het uitsluitend voor persoonlijk gebruik. De politie heeft ook geen enkel bewijs voor dealen gevonden. De advocaat van Max licht de keuze van zijn cliënt voor wiet nog extra toe: “In zijn dertiger jaren dronk hij stevig, iedere avond, meestal een halve fles gin. Maar sindsdien is hij geswitcht naar cannabis om met de stress en angst om te gaan. De reden dat hij thuis wiet verbouwde is dat hij zich niet wilde inlaten met criminele activiteiten door de straat op te moeten om cannabis te kopen. Maar hij staat nu op het punt om naar de dokter te gaan voor een alternatief medicijn. Zijn carrière tot nu toe is gewoon heel erg goed, dit was gewoon een dipje.”

Haha, gezien de motivatie en prachtige biologische kweekaanpak van Max geloven wij niet dat de chef-kok zijn favoriete medicijn vaarwel kust. En de rechter bleek ook mild te zijn voor de blowende stresskip: Max moet een geldboete van 435 euro betalen, plus de kosten van 152 euro. Voor ons is Roland ‘Max’ Leonard in ieder geval een ware cannabisheld!

(advertentie)