(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vijf video’s van 5 Belgen met ervaring met cannabis als – soms levensreddend – medicijn. Daar doen ze op film een helder boekje over open, hetgeen helaas nog niet overal vanzelfsprekend is. Hulde daarom voor Nancy (DES), Mary Jane Rose (herseninfarct), Bart (chronische pijn), Nicky (multiple sclerose) en de vader van epilepsiepatiëntje Sofie Voncken.

Epilepsie

Jean Pierre Voncken bijt de spits af. Hij getuigt hoe zijn dochtertje die lijdt aan een zeldzame vorm van epilepsie (CSWS), nadat ze volgens de artsen uitbehandeld was, medicinale cannabisolie begon te nemen en hier helemaal van opknapte.

DES-dochter

Nancy Broers is geboren als DES dochter met een heleboel complicaties. Haar leven was één grote lijdensweg, maar dit veranderde eens ze medicinale cannabisolie ontdekte.

Herseninfarct

Mary J. Rose had 8 jaar geleden een herseninfarct. Ze raakte verslaafd aan reguliere medicatie (slaapmedicatie, angstremmers, anti-depressiva,…), ging vrijwillig in opname en kickte helemaal af. Via zelfonderzoek botste ze op medicinale cannabis. Nu functioneert ze beter en kan ze terug van het leven genieten.

Multiple Sclerose

Nicky heeft MS. Medicinale cannabis kunnen nemen vindt ze een mensenrecht. Toen ze pas echt pijn begon te krijgen voelde ze goed hoe de cannabis haar helpt. Ze rookt of verdampt dagelijks cannabis omdat dat het snelst werkt maar het zet ook alles op een rijtje in haar hoofd, zo kan ze beter leren omgaan met MS. Ze heeft lang pijnstillers genomen maar daar werd ze een zombie van. Haar huisartsen zijn op de hoogte van het feit dat ze nu medicinale cannabis neemt.

Chronische pijn

Bart lijdt al van zijn 11 jaar aan chronische pijn nadat hij omver gereden werd door een auto. Medicinale cannabis helpt hem op fysiek en psychisch vlak.

[openingsbeeld: Lightspring/Shutterstock]
(advertentie)