(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als je in Nederland officieel als cannabispatiënt wiet wil ben je onvermijdelijk aangewezen op de cannabis van de firma Bedrocan. Hoe goed of slecht is die wiet als medicijn? Dat wil de Stichting Patiënten Groep Medicinale Cannabis graag weten!

Alle officiële medicinale cannabispatiënten in Nederland – dus op doktersrecept en via de apotheek – krijgen hun medicijn via 1 wietproducent: Bedrocan. Dit bedrijf in Veendam levert 5 verschillende soorten cannabis (geen olie). Daar zul je het mee moeten doen, of je zoekt je heil in het niet-officiële circuit of je kweekt zelf planten. Hoe dan ook, er is altijd veel te doen over de Bedrocan-wiet. Die zou minder goed werken door bestraling, er zijn te weinig soorten beschikbaar, hij is niet sterk genoeg, et cetera.

Ontevreden patiënten kweken zelf

10849723_621935231246561_8470168106003476752_nDe Stichting Patiënten Groep Medicinale Cannabis (PGMC) – een belangenvereniging voor patiënten, aangesloten bij een internationale organisatie ook – wil voor eens en altijd het oordeel vellen over de medicinale cannabis van Bedrocan. Daarom roepen ze alle (ex-)patiënten op om de enquête in te vullen op hun website.Ze komen tot dit initiatief naar aanleiding van Kamervragen van D66 over medicinale cannabis, die de partij stelde na berichten in de media dat patiënten zelf hun wiet kweken uit onvrede met het officiële aanbod.

Resultaten naar Tweede Kamer

De resultaten van dit tevredenheidsonderzoek worden aan de Tweede Kamer voorgelegd, zodat die met de beantwoording van de Kamervragen kunnen worden vergeleken. Informatie over medicinale cannabis vind je op de website van het bureau voor medicinale cannabis: BMC of Bedrocan. Alle patiënten die op cannabis gebaseerde medicijnen gebruiken of gebruikt hebben kunnen deelnemen en anonimiteit is gegarandeerd.

Deelnemen aan de enquête kan door HIEROP te klikken, je komt dan op de juiste pagina van de PGMC-website!

 

(advertentie)