(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het begon zo’n 10 jaar geleden allemaal met de langlopende comedy-serie ‘Weeds’, waarin een brave huisvrouw min of meer gedwongen in de wiethandel stapt. Maar nu er steeds meer staten overstappen op legale cannabis, volgt de Amerikaanse televisie in rap tempo: de ene na de andere sitcom met wiet als hoofdthema wordt aangekondigd!

Na de ‘Big Bang’ nu de Big Bong

Dat er geld – legaal geld wel te verstaan – verdiend kan worden aan cannabis in de Verenigde Staten moge duidelijk zijn. Nu al is de (medicinale) wietmarkt er eentje waarin miljarden dollars omgaan. Maar in het kielzog van de wietkwekers, dispensaries, vaporizer-fabrikanten en producenten van de immens populaire edibles  volgt nu ook de tv-wereld.

weeds2

Weeds was lange tijd de enige wiet comedy in de VS, maar daar gaat nu in rap tempo verandering in komen!

Deze week werd bekend dat de misschien wel succesvolste tv-producent op comedygebied, Chuck Lorre, bezig is om voor Warner Bros. Television een sitcom te ontwikkelen die zich afspeelt in Denver. Inderdaad in een marijuana dispensary  en met een groep potheads  in de hoofdrol. Lorre heeft al enige gigantische tv-hits op zijn naam staan, zoals ‘Two and a Half Men’ en ‘The Big Bang Theory’.

Wietserie op open net

Dat zo’n grootheid als Chuck Lorre in de wietwereld stapt – bij wijze van spreken dan – betekent ook dat het onderwerp cannabis definitief mainstream is geworden. De hitserie ‘Weeds’ – waarvan tussen 2005 en 2012 acht seizoenen werden gemaakt – werd bijvoorbeeld nog op de kabelzender Showtime uitgezonden, maar de nog titelloze serie waaraan Lorre werkt komt gegarandeerd op een van de grote ‘open net’ tv-zenders in Amerika (CBS, ABC of NBC dus). Lorre schrijft de comedy overigens samen met David Javerbaum, die weer bekendheid geniet als schrijver van de populaire ‘The Daily Show’.

Nog meer in de pijp(lijn)

Maar Lorre is bepaald niet de enige tv-maker die nu brood ziet in een pot comedy. Zo heeft Amazon Prime – de tv-zender van internetgigant Amazon inderdaad – al bekendgemaakt dat Margaret Cho de hoofdrol gaat spelen in een comedy die ‘Highland’ heet.

De grote landelijke zender NBC laat op dit moment een serie ontwikkelen door Adam en Naomi Scott met de niet mis te verstande titel ‘Buds’.

En betaalkanaal HBO – ook in Nederland en België te ontvangen – heeft 6 afleveringen aangekocht van de serie ‘High Maintenance’ die al langer online te zien is en waarin een wietdealer in New York en zijn ontmoetingen met klanten centraal staan.

[openingsfoto: nisargmedia.com / Shutterstock.com ]
(advertenties)