(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Iedere week regent het politieberichten over kwekers en dealers die voortijdig moeten stoppen. Vaak – te vaak als je het ons vraagt – is daarbij sprake van enorm goed functionerende organen bij de dienaren van de wet: hetzij de neus (“sterke hennepgeur”), hetzij de ogen, zoals in het geval dat nu komt…

‘Oplettende agenten’

Over naar Enschede, waar we net voor het weekend ‘oplettende agenten’ tegenkomen op de Gerard ter Borchstraat en Thomas de Keyserstraat. Aldaar staat rond etenstijd – half zes dus mensen – een busje geparkeerd. Komt vaker voor natuurlijk, maar het voorvoegsel ‘oplettend’ krijgen de politiewerknemers omdat ze de man die een aantal grote shoppers uit de bus pakt niet vertrouwen.

Dus wat doe je dan als nieuwsgierige én wantrouwende popo? In die bus kijken natuurlijk. Nog meer van die boodschappentassen,  wat krijgen we nou dan toch?!

Achtervolging

shutterstock_186816083

Oeps! [beeld: lineartestpilot/Shutterstock]

Onmiddellijk wordt in Enschede de achtervolging op de verdachte man ingezet, want dat kan natuurlijk niet: zomaar met meer dan twee shoppers op pad zijn. De arme kerel durfde zelfs niet meer met zijn busje het hazenpad te kiezen, dus het zal weinig verbazing wekken dat de achtervolging niet al te spectaculair verliep en de agenten onze shopaholic snel te pakken hadden, al wist deze zich onderweg wel van de tassen te ontdoen en ze in enkele bosjes te mikken…

Politie kraakt huis

Goed, de 24-jarige kerel uit Hengelo in de boeien geslagen en terug naar het huis waar hij van plan was naar binnen te gaan (met die shoppers dus). Gelijk maar een slotenmaker gebeld die het slot eruit boort, want hier is duidelijk sprake van ‘mogelijke strafbare feiten’ volgens de ‘oplettende agenten’.

En ja hoor: binnen is het hennepbingo! Afzuigers, kweeklampen, koolstoffilters, trafo’s, waterbassin met dompelpomp in de badkamer… een winkel met die spullen wordt om minder gesloten tegenwoordig, zeg maar. En dat er zo’n veertig vuilniszakken vol met wietafval in het huis lagen zal de spreekwoordelijke druppel zijn geweest, al helpen de droognetten vol met wiet in een bepaalde ruimte ook zeker niet.

Uitnodiging tot goed gesprek

Al met al concludeerden deze ‘oplettende agenten’ dat hier wellicht sprake was van ‘allerlei middelen om een hennepkwekerij te onderhouden’.

Man uit Hengelo mee naar het politiebureau dus. De woning waar de boodschappentassensleper naar binnen wilde was weliswaar niet van hem, maar is toch maar vast ontruimd voor het gemak. De politie maakte wel duidelijk dat ze graag met deze nu nog onbekende bewoner willen spreken, en om die niet al te vrijblijvende uitnodiging kracht bij te zetten sleepten ze zijn auto weg en namen hem in beslag…

De ‘oplettende lezer’ begrijpt dat hier wellicht nog een wordt vervolgd aan zit te komen.

[openingsfoto: Everett Historical/Shutterstock]
(advertenties)