(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De winter is al weer bijna voorbij wellicht, maar een keiharde wintertip is altijd welkom. Zoals het zorgen voor een goede warmte-isolatie voor je wietplantage. Die tip hadden een broer en zus uit Arkel – bij Dordrecht – goed kunnen gebruiken…

In Arkel lagen op 29 januari alle huizen aan de Prinses Beatrixstraat nog bedekt met een laag sneeuw, op één huis na. Tsja, dat is op zich al verdacht en dat vond de politie ook. Toen zij eenmaal binnen kwamen, troffen ze al snel een aantal wietplanten aan.

Misschien toch maar buiten kweken in de winter? (Foto: Growery)

Misschien toch maar buiten kweken in de winter? (Foto: Growery)

Door de warmte gesmolten

Er stond een plantage van zo’n 50 planten op de zolder. Door de warmte van de wietkwekerij was de sneeuw op het dak finaal gesmolten. Een broer (40), een zus (45) en een derde persoon die geen identificatie bij zich had, zijn aangehouden. De plantjes zijn inmiddels vernietigd.

Het gebeurt vaker…

De Arkelse telers zijn niet de enigen die deze cruciale fout hebben begaan. In december 2012 deed de politie een inval in een huis aan de Pleiadenlaan in Groningen. Ook daar was de sneeuw op het dak van één woning helemaal gesmolten. En wederom stond er een wietkwekerij van honderd planten op de zolder van het huis. In Dronten (bij Lelystad) verraadde een sneeuwvrij dak in hartje winter 2012 ook al de locatie van een kwekerij.

(advertenties)