(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoe zou het toch met de blowers in Zeeland gaan, met die vermaledijde wietpas en zo? Aan de hand van dit gevalletje politiehond-pakt-hasjkikker kunnen we concluderen dat er niet minder gesmoord wordt dan voorheen. Integendeel!

Over naar Oost-Souburg, waar ook op maandagavond spannende dingen gebeuren. Zoals een man – nou ja, een jongeman van 18 jaar – die zonder licht rondfietst over het plaatselijke Oranjeplein. Groot alarm natuurlijk, politie eropaf en aanhouden dat geboefte. En zoals gebruikelijk roken de dienders ook dit keer weer die welbekende ‘sterke wietgeur’ toen ze de onverlichte onverlaat staande hielden.

Zakje met wiet en zakje met hasj

Verstoppen in de bosjes, het is een klassiekertje zonder enige succesgarantie

Verstoppen in de bosjes, het is een klassiekertje zonder enige succesgarantie

Daar viel niets aan te ontkennen door de net meerderjarige cannabisconsument, dus gaf hij heel fideel een zakje met wat wiet aan de smerissen. En dan denken wij: eind goed, al goed want je mag toch potverdorie nog steeds 5 gram wiet op zak hebben als 18-jarige Nederlander?!

Nou ja, het ging net even iets anders. Nadat ie zijn wiet had afgegeven sprintte de fietser er namelijk vandoor, te voet welteverstaan. En terwijl de blauwhemden de achtervolging inzetten verloor de vluchtende blower nog een zakje met het een of ander, wat bij nadere inspectie dus 20 gram hasj bleek te zijn. De jongeman bleef echter gewoon doorrennen en kon uiteindelijk pas na tussenkomst van een politiehond te grazen worden genomen: hij bleek zich te hebben verstopt in de bosjes in de Prins Bernhardstraat.

Moraal van dit Zeeuwse verhaal? Check altijd je verlichting voordat je de fiets pakt!

 

(advertentie)