(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Bedrocan uit Veendam levert al 10 jaar als enige officiële producent in Nederland medicinale cannabis. Nu staat Bedrocan Cannabis Corp ook genoteerd aan de effectenbeurs in Canada. Het idee is om daar 1 van de grootste producenten te worden op de lucratieve mediwiet markt.

De regels voor medicinale cannabis zijn eerder dit jaar veranderd in Canada. Patiënten mogen niet langer zelf hun medicijn (wiet) kweken maar worden verplicht die in te kopen bij of via Canada Health, het ministerie van Volksgezondheid zeg maar. Dat sluit op haar beurt exclusieve productiedeals met marihuanaproducenten en ons ‘eigen’ Bedrocan is er daar dus 1 van. En we hebben het niet over peanuts; de markt voor medicinale cannabis groeit volgens de Canadese overheid binnen 10 jaar naar 900 miljoen euro per jaar.

Wietbedrijven naar de beurs

De website van Bedrocan in Canada ziet er alvast gelikt uit: http://bedrocan.ca/

De website van Bedrocan in Canada ziet er alvast gelikt uit: http://bedrocan.ca/

Via Bedrocan Cannabis Corp. – een nieuw bedrijf dat via een overname door Bedrocan in Toronto tot stand kwam – en een beursnotering hoopt het Nederlandse bedrijf daar een flink graantje van mee te pikken. Het is al de derde beursgang van een mediwietbedrijf in Canada dit jaar; ook Tweed Marijuana en OrganiGram staan al genoteerd op de effectenbeurs. En de koersen doen het prima, wat betekent dat beleggers vertrouwen hebben in wiet als een commercieel interessant product. In totaal hebben 13 cannabisproducenten een vergunning om wiet te kweken voor Canada Health.

Bedrocan verwacht in de top van die 13 bedrijven mee te draaien. De beurskoers ging op de eerste dag in ieder geval snel omhoog, van 0,40 naar 1,36 Canadese dollar. Cam Battley, woordvoerder van het bedrijf in Toronto: “Het geeft aan dat Bedrocan wordt gezien als een kwalitatief hoogstaande producent. Wij schrijven dat toe aan de zakelijke geschiedenis van Bedrocan in Nederland, waar we een reputatie hebben opgebouwd als een internationale leider op het gebied van medicinale cannabis.”

Knipsel

Nederwiet produceren in Canada

Het bedrijf uit Veendam exporteert ook al langer de Nederlandse mediwiet, bijvoorbeeld naar Duitsland en Italië en sinds begin dit jaar ook naar Canada – waar zo’n 1.100 patiënten Nederlandse wiet als medicijn gebruiken. Met het nieuwe, beursgenoteerde dochterbedrijf in Canada moet er aan die export een einde komen; het is de bedoeling dat er vanaf begin 2015 op Canadese bodem gekweekt wordt, naar Nederlands model en de maatstaven van Bedrocan. Om een vlekkeloze productie van de ‘Canadese Nederwiet’ te garanderen wordt zelfs het hoofd van de teelt in Veendam overgevlogen naar Canada om daar de wietkwekerij op te zetten!

(advertentie)