(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Herinneren jullie je het bedrijf Foria nog? Dat kwam een jaar of wat geleden met een cannabis glijmiddel op de markt dat wereldwijd de aandacht trok. En nu hebben ze weer iets dat gegarandeerd gaat scoren: een cannabis zetpil – met zowel THC als CBD – die vrouwen verlichting geeft tijdens de menstruatie doordat de krampen bestreden worden!

Na glijmiddel nu zetpil

Marijuana-infused “female suppositories”, koppen de Amerikaanse media, wat wil zeggen dat vrouwen voortaan nog een item op het nachtkastje kunnen leggen naast de chocolade en rom-com dvd’s tijdens die ene bepaalde periode van de maand…

Want gelukkig hebben de knappe koppen bij Foria – een bedrijf dat als motto ‘Bring to your fingertips the power of ancient plant medicine to activate deep healing and unlock profound pleasures’ voert – na het glijmiddel waarvan je vagina blij wordt (zie ons best scorende artikel ooit met meer dan 22.000 Facebook-likes: ‘Cannabis glijmiddel maakt vagina’s high‘) – nu een zetpil ontwikkeld die menstruatiekramp flink beteugelt, zo niet definitief verslaat: FORIA Relief.

Flinke dosis THC per pil

reliefDat is dus weer eens iets heel anders dan een tampon wat vrouwen kunnen inbrengen tijdens de menstruatie. Foria belooft vrouwen een product dat zorgvuldig ontworpen is om ‘maximale spierontspanning en pijnverlichtende eigenschappen van cannabis te bezorgen, zonder daarbij een psychotrope high te veroorzaken’.

Elke zetpil bevat 60 mg THC en 10 mg CBD. Dat eerste is trouwens behoorlijk veel, gezien het feit dat een gemiddelde dosis THC in zogenaamde edibles (eet- of drinkbare cannabisproducten dus) slechts 10 milligram bevat. “De meerderheid van de gebruikers meldt dat ze geen psychoactieve high ervaren”, stelt Foria echter.

Cacaoboter, THC en CBD

Hoewel de Foria wietzetpil specifiek is ontworpen voor menstruatie pijnbestrijding – de wiet verlicht de pijn door de spieren te ontspannen en de baarmoeder is tenslotte ook een spier nietwaar – kan hij ook via de achteruitgang naar binnen, meldt Foria. “Wanneer de pil rectaal wordt ingebracht bestrijdt hij andere vormen van pijn en ongemak in het lichaam, zoals rond de rug en heupen.”

Foria Relief is geen officieel erkend medicijn, wel zijn er positieve patiëntenervaringen. De pil zelf is gemaakt van organische cacaoboter, de gebruikte THC – en CBD-olie worden uit Noord-Californische wiet gemaakt.

Goedkoop is de menstruatie wietzetpil niet, een doosje met 4 pillen kost 44 dollar. Maar voor 4 pijnvrije ongesteldheidsdagen is dat natuurlijk maar een schijntje…

 

(advertenties)