(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Begin mei werd via de App Store winkel het gratis spelletje Weed Firm gelanceerd en krap 3 weken later staat ie nr. 1 in Amerika! In de game moet je planten kweken en wiet verkopen als Ted Growing, die een wietplantage erft nadat ie geschorst wordt als tuinman.

weedfirmHet is best opmerkelijk dat Weed Firm de eerste plaats heeft gehaald in de Apple iTunes winkel met gratis games. Of eigenlijk is het al bijzonder dat de game überhaupt is geaccepteerd door Apple, want het bedrijf staat er om bekend dat het weinig tolerant is in ‘afwijkende zaken’. Maar ontwikkelaar Manibito Game is het toch gelukt. “Leer hoe je wiet moet kweken, zaai nieuwe soortjes om je oogst te vergroten, breidt je klantenkring uit en kom in actie met andere karakters om de grootste dealer in de stad te worden”, zo wordt de game (ook op Android te downloaden trouwens) aangeprezen.

Volledig fictief, uiteraard…

Met je winsten kun je nieuwe kweekmaterialen kopen en zelfs verschillende soorten muziek bestellen, waardoor je vrouwtjes nog sneller groeien… Ondertussen moet je als speler ook nog opletten voor corrupte politie-agenten en gewelddadige bendeleden die het op jouw binnentuintje hebben voorzien!

En dan denk je dus dat het wel overtuigde pro-cannabis mensen zijn die erachter zitten, maar officieel zeggen ze het net effe anders (het blijft Amerika, hè). Ze prijzen de wiethandelingen alleen in een virtuele omgeving aan. “De makers van dit spel moedigen het kweken of gebruiken van cannabis niet aan. Het verhaal van deze game is volledig fictief en moet ook als zodanig beschouwd worden”, luidt de disclaimer van Manibito Game…

Trailertje kijken?

 

(advertenties)