(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

ROLLING STONED TOP 50 #30   Hobbykwekers die al een tijdje lekker bezig zijn, zien hun planten iedere drie maanden in de kliko verdwijnen en dat is toch best zonde als je erover nadenkt. Dat is precies wat Jeffrey deed, toen hij onze lieve Muna schreef om te vragen of hij met zijn knipafval nog wat nuttigs kon doen. En met knipafval bedoelde hij in dit geval dus niet de kleine ‘gesuikerde’ blaadjes waar je hasj mee kunt maken, maar echt afval zoals de stammen, de schutbladeren en de wortels van zijn wietplanten. Muna dook erin en het bleek dat zulk afval eigenlijk helemaal geen afval is, en dat je er nog van alles van kunt maken… Gooi nooit meer iets weg!

TOP502015-30

Hoi Muna, ik heb deze zomer drie mooie grote buitenplanten gekweekt. De toppen hangen nu op zolder te drogen en het kleinere knipafval (met thc erop) zit in de vriezer. Daar wil ik straks ice-o-lator hasj van maken. Maar kan ik nog wat met de rest van het afval zoals de takken en de grote schutbladeren? Groetjes van Jeffrey

Hallo Jeffrey, het is goed dat je dat vraagt want je hoeft de takken en de schutbladeren zeker niet weg te gooien als je dat zonde vindt. Dat je van de thc rijke blaadjes nog een lekkere hasj kan maken weten de meeste mensen wel. Maar ook de grote schutbladeren en zelfs de takken hebben (medicinale) waarde.

Schutbladeren

Schutbladeren en zelfs takken bevatten ook thc, maar natuurlijk wel in veel mindere mate dan de toppen. Maar het eten van de wietbladeren is ook heel gezond. Je kunt ze bijvoorbeeld met wat vers fruit in een blender mikken en er een supergezonde smoothie van maken, maar je kunt er ook een sapje van maken in een sap-machine. Ik zou je hiervoor aanraden om de schutbladeren dus net als je knipafval in te vriezen.

In het interview met Wernard Bruining van de stichting Mediwiet vertelt Wernard dat het blad van wietplanten enorm veel vezels bevatten die goed zijn voor onze spijsvertering. Een van zijn patiënten had last van spastische darmen en heeft jarenlang op de grond moeten kronkelen van de pijn. Door alleen maar te kauwen op de wietbladeren verdwenen zijn klachten als sneeuw voor de zon.

rawleaves

In Amerika zijn er bovendien steeds meer mensen en artsen van overtuigd dat het rauw eten van de cannabisplant de beste manier is om wiet als medicijn te nemen. Van rauwe wiet kun je namelijk veel meer nemen, zonder dat je er stoned van wordt. De THCa (niet-psychoactief) wordt namelijk pas THC (wel psychoactief) na verhitting zoals bijvoorbeeld bij roken, verdampen of bij het bakken in een oven als je bijvoorbeeld een spacecake maakt. Als je er meer over wil weten, kijk dan maar eens naar de video’s van Kristen Peskuski, zij verving meer dan 40 dagelijkse pillen door rauwe wiet te eten.

Takken

De takken van wiet zijn wat lastiger te verwerken omdat ze nou eenmaal zo sterk zijn, niet kapot te krijgen! Maar ze bevatten wel degelijk ook thc. In een artikel op skunkpharmresearch bewijzen ze dat door er wietolie van te maken. De opbrengst was niet veel, maar toch wel wat. Je zou de takken kunnen drogen en proberen te vermalen maar kijk wel uit, want keukenmachines kun je er makkelijk mee slopen. Eenmaal vermalen takken kun je meenemen wanneer je je ice-o-lator hasj gaat maken. Ook kan je ze gebruiken bij het maken van wiet olie.

In deze video zie je hoeveel harskristallen er nog van takken af kunnen komen

Wortels

Jouw planten stonden waarschijnlijk met hun wortels in de aarde, maar als je mooie schone wortels uit een hydrosysteem zou drogen kun je zelfs deze goed gebruiken. De wortels van wiet bevatten namelijk grote hoeveelheden CBD. Je kunt ze vermalen en eten, maar ik zou ze wel verwerken in een smoothie want ze zijn erg droog om weg te werken.

wortels

Veel plezier met je planten Jeffrey! Groetjes van Muna

(advertenties)