(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Marieke wil graag weten wanneer autoflowers gaan bloeien. En dat lijkt misschien een domme vraag maar dat is het allerminst. Autoflowers bloeien namelijk wel vanzelf, maar wanneer dat precies gebeurt verschilt van soort tot soort. En dat is overigens lang niet Muna’s hele antwoord op de vraag, lees zelf maar.

Ik blijf nog even over buitenwiet schrijven, want daar gaan de meeste vragen over die ik deze weken binnenkrijg. Veel vragen in mijn mailbox gaan over zaailingen die vergelen of niet erg snel lijken te groeien. Heb je hier ook last van dan raad ik je aan om rustig aan te doen met water, zeker als je plantje in een pot staat die aanzienlijk groter is dan de zaailing zelf.

De vraag van Marieke gaat echter over twee autoflowers die zo te zien al wat langer groeien. De bloeifase is alleen nog niet begonnen, en dat terwijl de planten al zo’n 50 centimeter hoog zijn. Ik vraag me af of het überhaupt wel autoflowers zijn en Marieke wil vooral weten wanneer de bloei nou eens begint.

 

Naam
Marieke
Onderwerp
Wanneer gaan autoflowers bloeien?
Bericht
Lieve Muna, mijn autoflowers zijn zo’n 50 cm hoog en zien er topgaaf uit. Ze krijgen 18 uur licht en staan 6 uur in het donker. Ik zou graag willen weten of ik ze een handje kan helpen om met het bloeien te starten! Ik geef nu nog groeivoeding. Moet ik dat gaan veranderen door vanaf nu bloeivoeding te geven?

Of gaat het hele groeiproces vanzelf en hoef ik niks te veranderen? Maar wat geef ik dan voor extra voeding, groei of beginnen met bloeivoeding? Ze staan meestal binnen maar heel soms als het goed zonnig weer is zet ik ze buiten.

Ik hoop van je te mogen horen.

Nog een andere vraag? Als de wietplanten eenmaal geoogst zijn, kan je de wietplanten dan opnieuw gebruiken of gaan ze dood na de bloei?

Met vriendelijke groet,

Marieke

Bijlagen

 

Wanneer gaan autoflowers in bloei?

Hoi Marieke, dit zijn denk ik je allereerste wietplanten? Mijn complimenten hoor, ze zien er inderdaad topgaaf uit. Ik vraag me alleen af hoe oud ze precies zijn. De meeste autoflowers beginnen namelijk binnen een week of vier wel aan hun bloeifase, en ik schat deze al ouder in. Controleer even goed om welke soort het gaat, zodat je zeker bent dat het autoflowers zijn. Zijn het namelijk geen autoflowers, dan duurt het nog wel even en begint het bloeien pas rond de tweede week van augustus.

Als het wel gewoon autoflowers zijn, dan zou het bloeien inderdaad helemaal vanzelf op gang moeten komen. Daar hoef en kun je ook niets aan doen om dat op gang te brengen.

Met voeding kun je de bloeifase helaas niet op gang brengen. Was dat maar zo. Groeivoeding en bloeivoeding wordt zo genoemd omdat het simpelweg de juiste voedingsstoffen bevat voor de groei- dan wel bloeifase. Als je nu groeivoeding geeft, ga daar dan mee door tot je bloeiverschijnselen ziet. Pas als de eerste bloeihaartjes in de oksels van de takken (nodes) verschijnen, dan staat de plant in bloei. Vanaf dat moment heeft de plant ook pas behoefte aan bloeivoeding, eerder niet.

Nog een tip die ik je wil meegeven is om je planten nu gewoon lekker buiten te laten, tenzij het echt k*tweer is. De zon is namelijk veel krachtiger dan die bureaulampjes, zelfs op een bewolkte dag. Bovendien moeten wietplanten ook een beetjehard worden toch? Zachte heelmeesters maken alleen maar stinkende wonden 😉

Wietplanten zou je na de oogst in principe nog een keer kunnen laten groeien. Dit heet reveggen en houdt in dat je bij de oogst een paar topjes en bladeren laat zitten, en de plant op een 18/6 lichtschema zet. Het gaat het beste met fotoperiode-gevoelige wietsoorten maar wat veel mensen niet weten is dat reveggen ook met autoflowers kan.

-xxx- Muna

(advertenties)