(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hoi Muna, de oogst komt eraan en mijn White Widow van RQS hangt al te drogen. Mooie, compacte toppen maar ze ruiken totaal niet tijdens het drogen, net als m’n Critical Kush dames. De looks zijn er, maar m’n planten geuren totaal niet naar verse wiet. Hoe zorg jij voor de plakkerige THC en zoet geurende toppen? Help deze hobbyist aub! Groetjes uit België

Nou, je hebt niets teveel gezegd hoor, de looks zijn er zeker! Een paar mooie White Widow toppen heb je daar hangen! Je vraagt hoe ik plakkerige toppen kweek, maar ik vergis me toch niet als ik zeg dat jouw toppen ook behoorlijk plakken? White Widow heet niet voor niets zo, ‘white’ slaat op de witte laag trichomen die de soort aanmaakt.

whitewidow

Het kan niet anders dan dat deze toppen ook flink plakken, je ziet de trichomen gewoon zitten.

Drogen

Je zegt dat je toppen niet zo lekker geuren nu ze te drogen hangen, en daarin ben je zeker niet de enige. Ik heb al eens een vraag gehad van een lezer die zijn wiet tijdens het drogen naar gras vond ruiken. Misschien ruikt jouw White Widow nu ook wel een beetje naar gras, dat is namelijk helemaal normaal. De geur die je tijdens de laatste weken van de bloei rook, lijkt bij het drogen helemaal te zijn verdwenen. Het geheim is om de wiet na het drogen een paar weken goed te laten rijpen in een afgesloten pot. Maar voor ik je dat uitleg eerst iets over de grassige geur die je nu ruikt.

Wanneer je een wietplant oogst komt er heel veel geur vrij. Dit is omdat je de toppen aanraakt bij het knippen, de plakkerige harsdruppeltjes die je aanraakt breken open en de geur komt vrij en je hele huis ruikt naar heerlijke wiet. Hang je de toppen daarna te drogen, dan hangen ze stil en ruiken ze ineens meer naar gras dan naar wiet. Dit komt omdat het voornamelijk vocht is dat uit de planten verdampt. Dit vocht in de lucht zorgt voor de grassige geur die je bij het drogen ruikt.

Laat wiet na het drogen rijpen in een glazen pot en de geur komt weer helemaal terug.

Laat wiet na het drogen rijpen in een glazen pot en de geur komt weer helemaal terug.

Curen

Naarmate de wiet droger en droger wordt, zal er ook steeds minder vocht verdampen en neemt ook de grassige lucht af. Om die lekkere wietgeur nou weer helemaal terug te krijgen, moet je de wiet nog een paar weken laten rijpen. Curen heet dat. Curen is makkelijk, stop je droge toppen in een weckpot en zet die in het donker. Bijvoorbeeld in een kast. Dagelijks even de pot een minuut of tien openzetten zodat het laatste vocht weg kan. That’s it. Je zult merken dat je wiet weer net zo lekker gaat ruiken als het tijdens de bloei deed.

Groetjes, Muna

(advertenties)