(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Om het nieuwe jaar goed te beginnen, stuurde de online smartshop Azarius ons vorige week weer een paar interessante producten op. Eén van die producten was een zakje Hawaiian Baby Woodrose zaden die het bewustzijnsverruimende LSA bevatten, een natuurlijke vorm van LSD. Dat moesten we natuurlijk zelf testen!

Hoewel we niet al te lang geleden een smartdrugs-testteam in het leven hebben geroepen, heb ik de psychedelische LSA zaden deze keer zelf getest. Ik heb jaren geleden eens veel plezier gehad tijdens een LSD trip en had ook goede ervaringen met de natuurlijke variant. Spontaan als ik ben, dacht ik daarom op een avond: ‘vooruit, ik mik er een paar LSA zaden in!’. De verpakking vermeldde al dat de zaden vrij sterk waren en meer dan 3 zaden werd daarom afgeraden voor beginnende psychonauten. Dus ik nam 5 zaden.

woodroseIk wist al hoe de zaden ongeveer zouden smaken: niet erg lekker. De zaden zijn vrij hard en erop kauwen voelt aan alsof je op niet goed gepopte popcorn aan het kauwen bent. De schilletjes van de zaden kunnen je misselijk maken, net als wanneer je peyote cactussen neemt, maar dit was mij in het verleden niet overkomen. Ik heb doorgaans een vrij sterke maag dus hier was ik niet al te bang voor. Dit bleek een vergissing.

Filmpje kijken

Net als met paddo’s duurt het een tijdje voor de zaden beginnen te werken. De ongeveer 45 minuten dat ik op het effect zat te wachten, spendeerde ik op facebook. Tot ik na een half uurtje een post van ene Dave tegenkwam (…en bedankt hè Dave…). De post bevatte een filmpje van ene Gary Yourofsky en was getiteld Best speech you will ever hear. Dus dat leek me wel perfect om onder invloed van de Hawaiian Baby Woodrose zaden te gaan kijken. Dit bleek een vergissing.

Goed, ik merkte nog niets van de zaden en keek de eerste paar minuten van de preek van deze Gary, een kale kerel die wat weg heeft van presentator Rob Kamphues. Ik kwam er al vrij snel achter dat Gary het zou gaan hebben over het dierenleed in de vleesverwerkende industrie. Dus ik zette de film nog even op pauze om een hamkaas tosti te maken, aangezien ik al het vermoeden had dat ik die na het zien van de film niet meer naar binnen zou krijgen. Wederom een vergissing.

Ik zette de film nog even op pauze om een hamkaas tosti te maken

Nog geen kwartier in de film begon mijn maag op te spelen. Ik wist dat het door de zaden kwam dus raakte verder niet in paniek en keek de film verder. Terwijl de preek verliep en Gary op enig moment ook scenes opgenomen in slachthuizen liet zien werd ik steeds misselijker. Waarschijnlijk versterkte het een het ander, maar ik werd me door de LSA en de film superbewust van het leed dat wij mensen dieren aandoen. Ik zal jullie verder niet vermoeien met de tirannie en smerigheid in slachthuizen en door melkmachines ontstoken pus-uiers of biggetjes wiens ballen zonder verdoving worden weggesneden. Maar ik besloot daar, op dat moment wel, dat ik nooit meer vlees zou gaan eten. Dat was geen vergissing.

Gary Yourofsky

Gary Yourofsky

De trip van de LSA was dus helaas geen leuke deze keer. Ik ben eigenlijk alleen maar misselijk geweest en na de film mijn bed ingedoken. Om vervolgens geen oog dicht te doen. Wel ben ik ontzettend blij met mijn beslissing om te stoppen met het eten van vlees, en heb ik sinds het moment ook geen vezeltje vlees meer aangeraakt. De natuur heeft me dit keer een wijs lesje geleerd.

De natuur heeft me een wijze les geleerd

Toch weet ik – uit eerdere LSA trips – dat het spul een enorm leuke ervaring kan zijn waarbij kleuren heel intens en mooi worden. Iets waar ik ook deze keer op gehoopt had, maar waarvan in door de misselijkheid en de setting (in bed) helaas niets gemerkt heb. Ik heb nog vijf zaden over maar ik denk niet dat ik deze nog ga nemen. Mocht iemand ze graag willen hebben, stuur me maar een berichtje en dan stuur ik ze naar je op. Je kunt het misselijke gevoel wel enigszins voorkomen door het velletje van de zaden af te krabben of de LSA te extraheren, maar dat heb ik dus niet gedaan (vergissing).

De Hawaiian Baby Woodrose zaden kosten 6,50 euro voor 10 zaden (2 tot 3 trips) en zijn te koop op Azarius.nl en de speech van Gary Yourofsky kun je hier op YouTube kijken. Wees wel gewaarschuwd want naderhand wil je waarschijnlijk geen vlees meer eten.

Sanne – RollingStoned

(advertenties)