(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Cannabisliefhebbers met een kleine beurs doen er goed aan om een eigen binnentuin aan te leggen. Alleen vraagt dat wel om een investering. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, shoppen we vandaag voor een budget binnentuin, shop je mee?

Wie wiet voor eigen gebruik kweekt verdient daar doorgaans het meeste mee per gram. Ga maar na, als je in de coffeeshop geen wiet hoeft te kopen verdien (bespaar) je het meeste per gram. Tussen de 8 en 12 euro per gram gemiddeld die je niet hoeft uit te geven. Ironisch genoeg kopen mensen met een kleine beurs hun wiet juist vaker in de coffeeshop.

Toch kun je al voor €304,50 je eigen binnentuin aanleggen; daarvoor shopten wij hem in ieder geval bij elkaar. Voor dat geld heb je een kweektent met een 250 Watt HPS lamp waarmee je – als je groene vingers hebt – toch zeker 125 gram wiet moet kunnen oogsten per drie maanden.

Homebox kweektent: €120,=

Het voornaamste wat je als binnentuinier nodig hebt is natuurlijk een kweekruimte. Natuurlijk kun je die als prijsbewuste kweker zelf in elkaar timmeren van oud wrakhout maar als je daarvoor naar de bouwmarkt gaat, ben je meestal nog veel duurder uit. Op Sirius.nl vonden we een uitstekende budget kweektent van Homebox. De tent is 80 bij 80 centimeter en 180 centimeter hoog. Een prima maatje voor eigen gebruik!

250 Watt HPS kweeklamp: €85,=

Zonder licht is er geen leven mogelijk in je binnentuin dus ook daaraan moet worden gedacht. Wij hadden daarvoor een 250 Watt HPS kweeklamp in gedachten. Daarmee is een opbrengst van 250 gram mogelijk in de handen van een gevorderde tuinier. En beginner met groene vingers moet daar zeker de helft van kunnen oogsten per drie maanden, bijna anderhalve gram wiet per dag dus. De specialisten van cannabis growshop Plantarium verkopen een stekkerklare 250 Watt set compleet met armatuur en voorschakelapparaat voor slechts €85,=

Schakelklok: €15,=

Tenzij je autoflowers gaat kweken zul je in je kweekruimte iets van een lichtschema moeten aanhouden. De schakelklok zorgt ervoor dat je lamp in de groeifase precies na 18 uur uitschakelt, en in de bloeifase 12 uur aan en 12 uur uit is. G-Tools verkoopt een basic maar degelijke schakelklok voor exact €15,-

Afzuiger, koolstoffilter, flexibele slang: €67,=

Om voldoende verse lucht aan te voeren en de warme lucht uit je kweektent te verversen, is een afzuiger nodig. Een koolstoffilter zorgt ervoor dat je buiten je kweekruimte niets ruikt en dit alles sluit je aan met een flexibele slang. We vonden alles voor een voordelig prijsje bij cannabis growshop Plantarium.

Ventilator: €17,50

Op wat plantenpotten en wietplanten na kun je bijna aan de slag. Het enige dat deze budget binnentuin nog nodig heeft is een ventilator om de wind te simuleren. Een clipfan mini-ventilator is daar perfect voor en laat die nou net voor €17,50 te koop zijn bij Plantarium.

Je ziet het, je hoeft maar zo’n 300 euro bij elkaar te sparen om deze fijne budget-binnentuin in elkaar te zetten. Daar komen dan alleen nog de kosten voor plantenpotten, plantenvoeding en aarde bij, en je kunt je groene vingers laten wapperen.

(advertenties)