(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Er zijn heel veel Kush-soorten op de markt en dat komt uiteraard door de ongekende populariteit van deze wietsoort. Toch zijn niet alle Kush-kruisingen even goed, en begrijp je de hele gekte rond Kush pas wanneer je zo’n typisch terpenenmonster geproefd hebt. Master Kroblo kweekte DNA’s Holy Grail Kush, en wij hadden de eer om deze bijzondere Kush te mogen proeven. Rookverslag coming up!

We waren al een beetje gewaarschuwd over de geur van de Holy Grail Kush omdat we de kweek van deze wietsoort natuurlijk op de voet hebben gevolgd hier op RollingStoned. Maar ondanks dat we er op voorbereid waren, verbaasden we ons over de ontzettende sterke geur van deze wiet. We ontvingen de sample in een klein glazen weckpotje maar als die eenmaal een keer geopend was geweest, rook ons hele kantoor ernaar. Zelfs door het glas van het potje heen, zo sterk ruikt de Holy Grail Kush.

Zelf snapte ik de hysterie rond Kush pas toen ik in Jamaica een organisch gekweekte Kush rookte

Zelf snapte ik de hysterie rond Kush pas toen ik in Jamaica een organisch gekweekte Kush rookte. Het was door extractenkoning Nikka T meegesmokkeld uit Denver, Colorado. Pas als je zo’n Kush rookt begrijp je waarom cannabisliefhebbers zo verzot zijn op deze wietsoort. Terug in Nederland ben ik zo’n Kush niet meer tegengekomen, maar de geur van de Holy Grail Kush van Master Kroblo doet in ieder geval al vermoeden dat ik hier met een Nederlandse evenknie van Nikka T’s Kush te maken heb.

DSC_0043

De geur van het topje is al ontzettend sterk wanneer hij alleen maar ingepakt in mijn jaszak zit, maar wanneer ik hem in mijn grinder vermaal wordt de geur pas echt ongekend en komt het bouquet aan geur in al zijn complexe facetten vrij. Het ruikt alsof deze Holy Grail Kush al een concentraat op zich is. De geur laat zich nog het beste omschrijven als een typische Kushgeur maar ik realiseer me dat je daar als lezer nou niet echt veel wijzer wordt. Je moet denken aan een dennen-achtige wietgeur zoals je die wellicht kent van een goede Skunk, alleen dan aangesloten op een uitstekend werkende geurversterker, als die zou bestaan.

De sample die ik gekregen heb ziet er mooi groen uit en voelt zeer compact aan, ik heb al het nodige ervan gerookt voor ik er een paar foto’s van neem. Ik wist dat ik dat eerder had moeten doen maar de wiet smaakt zo ontzettend lekker dat ik er steeds van bleef snoepen tot ik uiteindelijk maar gewoon wat foto’s schoot tijdens het verdampen, voor het te laat was.

Ik wist dat ik dat eerder had moeten doen maar de wiet smaakt zo ontzettend lekker dat ik er steeds van bleef snoepen tot ik uiteindelijk maar gewoon wat foto’s schoot tijdens het verdampen, voor het te laat was

Ik heb de Holy Grail Kush verdampt in de nieuwe Vapir Prima verdamper, in mijn eigen Herborizer en tenslotte ook in een joint vermengd met tabak. Het mag voor zich spreken dat de wiet het beste tot zijn recht kwam in de verdampers, maar ik was zo nieuwsgierig naar deze wiet in een tabaksjointje dat ik er op een gegeven moment maar een heb gedraaid. Iets wat ik eigenlijk nooit meer doe. Bij het verdampen proef je de geur de zo sterk is perfect terug, de sterke smaak blijft op je tong hangen, vooral bij de eerste halen is het ongelooflijk genieten.

20151123_190132

Het effect van deze soort is des indica’s dus een stevige bodystone maar niet belachelijk stoned zodat je niets meer kunt doen. De Holy Grail Kush mag dan wel ontzettend veel smaak en geur hebben, de high is gewoon heel mellow en stoned. Gelukkig maar want als de geur een voorbode voor het effect zou zijn dan vrees ik dat ik al na 1 haal aan mijn bankstel zou vergroeien. De enige keer dat dat gebeurde was met de tabaksjoint, ik heb hem dan ook na een paar haaltjes weg moeten leggen, maar dat kwam waarschijnlijk eerder door de tabak dan door de Kush.

Ik kan deze Holy Grail Kush echt aan iedereen aanraden en rook hem heel graag ’s avonds want ik slaap er heerlijk op. Ik heb sinds een week of twee wat last van mijn rug en die pijn verdwijnt door de Kush ook als sneeuw voor de zon. Maar bovenal hoop ik dat iedereen die de Kushgekte ook niet begrijpt deze wiet gaat kweken, want het is echt iets bijzonders deze Kush.

Sanne – RollingStoned

(advertenties)