(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Je moet erg je best doen, wil je niet meteen op het eerste gezicht tot over je oren verliefd worden op de DaVinci MIQRO. Met een formaat nét even groter dan een aansteker, is het DaVinci’s kleinste verdamper ooit, en tevens de meest aaibare vaporizer die wij tot nog toe in handen kregen. Review.

De DaVinci MIQRO is een van de meest draagbare en discrete verdampers die we ooit zagen. Heel toepasselijk testen we het apparaat dan ook onderweg maar draagbaarheid is niet de voornaamste reden dat DaVinci voor zo’n kleine verdamper heeft gekozen. De MIQRO is namelijk vooral op de markt gezet om cannabis mee te microdoseren. Om voorzichtig een klein beetje high te worden dus, zodat je wel van de heilzame werking van cannabis profiteert maar er niet knetterstoned, angstig of over-zelfbewust (para) van wordt.

De DaVinci MIQRO is niet veel groter dan een aansteker, een perfect maatje in je broekzak.

MIQRO vs IQ

Dat DaVinci met de MIQRO een perfecte verdamper heeft gemaakt om mee te microdoseren, betekent trouwens niet dat je er ook niet knetterstoned van kunt worden. De MIQRO verdampt cannabis namelijk net zo goed als zijn grote broer, de DaVinci IQ.
Daarover gesproken, de MIQRO is qua design en uitvoering ook helemaal gebaseerd op de IQ. Afgezien van de bluetooth functie, smartphone app en de Flavor Chamber is de MIQRO eigenlijk alleen kleiner dan de DaVinci IQ.

De DaVinci MIQRO lijkt in bijna alle opzichten op zijn grote broer de IQ.

Zirconia

Het ligt dan ook voor de hand om de MIQRO met de IQ te vergelijken. Want hoewel de MIQRO kleiner is, verschilt hij verder niet zo heel veel van de IQ. Zo vinden we dezelfde hoogwaardige materialen in het binnenwerk en de body van de MIQRO. De body – of de carrosserie, zoals je wil – is gemaakt van geanodiseerd en (dus) krasvrij aluminium, de kruidenkamer bestaat volledig uit keramiek en het uitneembare luchtpad en het mondstuk is net als bij de IQ gemaakt van het bijzondere zirconia. Dat is een keramieksoort van een chirurgische kwaliteit, dat ook in de tandheelkunde gebruikt wordt. Zirconia is hittebestendig, 100% smaak- en geurloos en veel sterker dan glas of gewoon keramiek.

Ook is de DaVinci MIQRO voorzien van een zogenoemde Pearl van zirconia om je wiet aan te drukken en de kruidenkamer mee te vergroten of te verkleinen. Je vindt de Pearl aan de binnenkant van het klepje aan de onderkant, dat de kruidenkamer afsluit. Door het omhoog of omlaag te schroeven vergroot of verklein je het formaat van de kruidenkamer. De kruidenkamer zelf is voor een verdamper die bedoeld is om wiet mee te microdoseren, overigens behoorlijk ruim. Je kunt er tot ongeveer een halve gram gemalen cannabis in kwijt als je een beetje je best doet.

MIQRO-doseren

We hebben de DaVinci MIQRO uiteraard aan een test onderworpen. De bediening is in de basis eenvoudig genoeg, je drukt vijf maal op de aan/uit knop aan de rechterkant van de verdamper om hem in te schakelen. Met de omhoog/omlaag knoppen eronder stel je de temperatuur hoger of lager in. Standaard staat de MIQRO ingesteld op de zogeheten smart path mode, wat betekent dat hij je wiet steeds wat verder verhit. Dit werkt eigenlijk prima en zorgt ervoor dat de MIQRO constant smakelijke dampwolken produceert.

Aan de voorzijde van de MIQRO verdamper vind je net als bij de IQ een display dat bestaat uit een blokje met ubercoole leds. In digitale letters en cijfers kun je hierop aflezen welk van de vier smart paths is gekozen, of wat de ingestelde temperatuur is. Het display ziet er geweldig uit, alleen is het niet zo duidelijk als dat van de IQ. Vanwege het kleine formaat is er namelijk maar ruimte voor één teken tegelijk, waardoor je goed moet opletten als je de temperatuur bijvoorbeeld wil aflezen. Een klein nadeel aan een prachtig display dat lastig zou kunnen zijn wanneer je een beetje stoned bent…

Smaakt naar meer

Zoals gezegd is de basisbediening van de DaVinci MIQRO erg eenvoudig. Maar voor degenen die daar toch moeite mee hebben staat het gemakshalve ook op de achterkant van de verdamper aangegeven. Veel andere functies zoals bijvoorbeeld het dimmen van de leds op het display of omschakelen naar precision mode om de temperatuur op de graad nauwkeurig in te stellen, werken met toetscombinaties waarvoor je vaak even de handleiding moet raadplegen.

De damp die de MIQRO met de standaard smart paths produceert is echter superlekker en blijft ook goed smaken totdat de wiet echt helemaal op is. We deden een sessie met twee personen en waren ontzettend enthousiast over de smaak van de damp die dit kleine verdampertje wist te produceren! Dikke dampwolken en weinig weerstand bij het inhaleren.

Kleine batterij

Aan de binnenzijde is de goede dampkwaliteit te danken aan het feit dat de MIQRO gewoon helemaal hetzelfde functioneert als de IQ. Om dat voor elkaar te krijgen moest fabrikant DaVinci waarschijnlijk wel ergens op beknibbelen, en dat is in dit geval de batterij, denken wij. Deze is maar half zo groot als die van de IQ, zodat hij al na één sessie bijna leeg was.

In eerste instantie vonden we dit wel een kleine teleurstelling en hadden we vooral trek in meer. Maar wanneer je echt microdoseert heb je natuurlijk meer dan genoeg aan de kleine batterij. Bovendien kun je deze verdamper bij thuisgebruik gewoon in de lader doen tijdens het dampen, en net zo lang doordampen als je zelf wil. Mocht je veel onderweg zijn, dan kun je een tweede batterij overwegen want die zijn net als die van de IQ verwisselbaar. Of je kiest gewoon voor de explorers edition (199 euro) aangezien deze standaard met een extra batterij wordt geleverd.

Conclusie

De DaVinci MIQRO verdampt wat ons betreft net zo goed als zijn grotere broer de IQ. Hij heeft een mooi design en voelt ondanks zijn kleine formaat erg robuust en lekker zwaar aan. Het digitale led-display is ontzettend mooi, maar soms lastig af te lezen bij meerdere tekens. De MIQRO past echt in iedere broekzak en is met een prijs van slechts 149 euro (device only) ook de voordelige keus tussen de twee DaVinci modellen.

De DaVinci MIQRO is in verschillende kleuren te krijgen als device only (149 euro) en explorers collection (199 euro) op Azarius.nl (of Vaposhop.nl). Wij gebruikten de device only, die in een luxe box komt met USB kabel, twee verschillende mondstukken, een extra pearl montageset en schoonmaaktools. De explorers edition komt in een groter draagblik met daarnaast nog een beschermhoes, een grinderkaart, een extra batterij, een waterpijpadapter, een extra pearl, een mondstuksluiting en een etui.

Let op: de DaVinci MIQRO is pas halverwege volgende maand (november 2018) beschikbaar. Wanneer je op Azarius.nl even je email adres achterlaat en een reminder aanvraagt, krijg je een herinnering zodra de kleine krachtpatser leverbaar is.

(advertenties)