(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Bij ons in Nederland moet er al ergens een minderjarige serieus vermist worden en in kennelijk gevaar verkeren voordat de politie een ‘alert’ verspreidt. Maar in Canada, waar cannabis gewoon legaal is, gooide de politie in metropool Toronto er zomaar een ‘safety alert’ uit voor ondeugdelijke edibles die te veel op gewoon (kinder)snoepgoed leken, overigens afkomstig van een illegale dispensary.

Legale én illegale cannabismarkt in Noord-Amerika

Edibles, ofwel lekkernijen waarin THC en soms ook CBD en/of andere cannabinoïden zitten, zijn razend populair in Noord-Amerika. En omdat wiet daar inmiddels legaal is – in heel Canada en een groot deel van de VS – wordt er ook stevig gecontroleerd op de kwaliteit door deze en gene. Bijvoorbeeld, jawel het is geen verzinsel, door de politie.

Echter, ook de zwarte markt blijft bestaan vooralsnog, zowel in Canada als de VS. In Canada kennen ze daarom naast de legale cannabis shops, ook nog steeds illegale dispensaries, zeker in de grote steden. En dat is Toronto, het is met 4 miljoen inwoners de grootste stad van Canada. Over naar Toronto dus, want daar deed de politie iets bijzonders vorige zaterdag.

Edibles-waarschuwing voor burgers Toronto

De Toronto Police Service zag zich na een inval bij een illegale coffeeshop in de stad genoodzaakt om een heus ‘public safety alert’ uit te vaardigen, ofwel een waarschuwingsalarm betreffende de volksgezondheid. Zouden ze in Wijk aan Tatazee ook eens wat vaker moeten doen, maar dit terzijde.

Vrijdagavond vielen politieagenten een zogeheten ‘unlicensed dispensary’ nabij Alness Street en Finch Avenue West binnen. Ze troffen er een berg ‘cannabisproducten aan die verpakt waren om op snoep en andere snacks te lijken’. Dat ziet er dus zo uit:

Politie is een betere vriend wanneer wiet legaal is

Inderdaad, nauwelijks van normale snoep en snacks te onderscheiden, zeker voor kinderen niet. Volgens de politie in Toronto is het ook beslist geen toeval, die uiterlijke gelijkenis. De niet nader gespecificeerde hoeveelheid cannabisproducten ‘were packaged and labelled to replicate mainstream candy products for public consumption’, schrijft het korps op hun website.

In het THC alert dat de politie in Toronto eruit gooide wordt de burger nog maar eens op het hart gedrukt om ‘deze producten’ veilig verstopt voor kinderen te bewaren, aangezien ze met name voor deze groep schadelijk kunnen uitpakken bij inname. We sluiten ons er van harte bij aan, terwijl we ondertussen ook denken dat wij hier nog mijlenver verwijderd zijn van dit soort politieberichten, helaas…

(advertenties)