(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Als het een beetje meezit kan Operatie Red de Indica’s worden afgesloten; het lijkt er namelijk op dat de indica’s weer boven Jan zijn. Gelukkig maar, want dan kan Dokter Groen na een wekenlange vertraging, eindelijk aan zijn sea of green beginnen.

Hè hè, mijn wietplanten beginnen eindelijk weer wat groener te worden. Je zult begrijpen dat ik daar na twee reddingspogingen erg blij mee ben. Ik begon me al af te vragen of ik mijn groene vingers verloren was, maar nu vraag ik me toch serieus af of de aarde die ik in eerste instantie gebruikte wel goed was. Het was een bemest aardemengsel van de growshop waar mijn planten helemaal slecht op gingen. De redding kwam toen ik de planten vorige week één voor één in een nieuw aardemengsel zette.

Goed, first things first. Ik ben bezig met een kweekronde waarbij ik 16 wietplanten van 5 verschillende indica soorten kweek. Door alle vertragingen zijn mijn planten na 6 weken helaas nog steeds niet veel groter als zaailingen van een week of drie.

Operatie Red de Indica’s 1 & 2

De ellende begon eigenlijk nadat ik de zaailingen een week of 5 geleden in hun eindpotten zette. De blaadjes krulden steevast naar beneden en vergeelden. In eerste instantie dacht ik aan een wateroverschot, dus gaf ik de planten tijdelijk geen water. Toen de plantjes een week later nog steeds niet bijtrokken, besloot ik om de pH-waarde van de aarde maar eens te checken. Die bleek te hoog, maar een compenserende slok water met een pH-waarde van 5,3 mocht niet baten.

Ten einde raad heb ik toen vorige week maar Operatie Red de Indica’s 2 uitgevoerd. Eén voor een heb ik de planten bij de wortels gesnoeid, en ze van nieuwe (vertrouwde) aarde gezet. En dat leverde eindelijk succes op; gewone compost en moestuinaarde van het tuincentrum zorgde ervoor dat de indica’s eindelijk weer een beetje groener werden en hun blaadjes weer omhoog richten.

Groeiweek #3

Hoewel de planten dus al 6 weken staan, telt de ‘echte’ leeftijd pas een week of 3. De planten zijn nog erg klein maar nu ze weer goed gaan zullen ze vast ook snel groter worden. Ik heb de plantjes sinds de nieuwe aarde één keer water met Bactrex gegeven en zuur het water af op een pH-waarde van 6. De klok hou ik nog even op 18/6 tot de planten wat groter zijn, het bladoppervlak is nu nog te klein voor een geslaagde bloeifase.

Wordt vervolgd

(advertenties)