(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Met dank aan de mensen van Led Paradise, kunnen hobbykwekers van de lage landen opnieuw gebruik maken van een nieuw en uitstekend merk led kweeklampen. In dit geval heeft de led specialist uit Nijmegen de Zwitserse kweeklampen van Phytolite naar ons kikkerlandje gehaald. Iets voor jou?

Phytolite is een Zwitserse fabrikant van degelijke led kweeklampen met de hoogwaardige leds van Cree en Osram, die samen met de diodes van Philips gelden als de beste ter wereld. De producent werkt al jaren samen met de professionele tuinbouw in onder meer Zwitserland en Italië en richt zich voornamelijk op professionals, wetenschappers en ontwikkelaars van ‘groene’ gebouwen, maar ook op milieubewuste hobbykwekers die hun CO2 voetafdruk graag klein houden zonder in te leveren op prestaties.

De Zwitserse led-fabrikant maakt drie verschillende series led kweeklampen. De Clorofilla-serie, gericht op optimale prestaties tijdens de groeifase, de Full Cycle GX-Professional en de Real Vision GX Professional-serie, welke geschikt zijn voor de gehele plantencyclus van zaad tot oogst, en tenslotte de gunstig geprijsde Phytolite NX-2 serie die eveneens geschikt zijn voor een geheel plantenleven en levensduur en betrouwbaarheid combineren met een lage prijs. Wat voor soort led kweeklamp je dus ook nodig mocht hebben, er is altijd wel een Phytolite die aan je eisen voldoet.

Clorofilla serie

De kweeklampen uit de Clorofilla-serie zijn de nieuwste modellen van Phytolite en maken gebruik van de allerbeste led diodes voor de gehele levensfase van je planten. Iedere led uit deze serie heeft op zijn minst één grote COB Cree CXB 3070 chip, welke als de meest efficiënte en degelijke COB bekend staat. Deze lumenbom wordt omringd door een serie van 12 Osram Oslon SSL80 LED’s welke eveneens als dé beste LED’s voor plantenkweek ter wereld gelden. Samen vormen de COB van Cree en de 12 omringende Osram leds één module die 85 Watt aan stroom verbruikt en daarmee een enorme bak licht produceert.

De vier verschillende uitvoeringen in deze serie bestaan uit één, twee, vier of zes modules, hebben een geweldige PAR-waarde (fotosynthetisch actieve straling, opneembaar licht) en zijn geschikt voor de gehele cyclus van wietplanten door de grote hoeveelheid licht in zowel het rode als het blauwe lichtspectrum. De COB en de omringende Osram diodes zijn apart van elkaar in en uit te schakelen zodat je tijdens de groeifase aan energie kunt besparen op het rode gedeelte van het lichtspectrum.

GX Professional serie

De led kweeklampen uit de GX Professional serie van Phytolite zijn speciaal ontwikkeld om een gehele cyclus met één en dezelfde lichtbron te kunnen werken. Je hebt in deze serie de Full Cycle en de Real Vision lampen waarvan de laatstgenoemde speciaal ontwikkeld zijn voor de teelt van orchideeën. Voor cannabisplanten kun je dan ook het beste kiezen voor de Full Cycle en niet de Real Vision lampen uit deze GX-serie.

De LED kweeklampen uit de Full Cycle GX Professional-serie zijn speciaal ontworpen voor planten die na de groeifase nog een rijke bloeifase zullen doormaken. De GX-100 FC staat daarvoor garant met het juiste licht tijdens zowel de groeifase als gedurende de bloeitijd.

De gebruikte leds uit de GX serie zijn 3 Watt Epileds diodes en beschikken standaard over een lens die het licht onder een hoek van 90 graden uitstraalt. Is je kweekruimte laag, en beter geschikt voor een stralingshoek van 120 graden, dan kun je de lens gemakkelijk verwisselen. De 120 graden lenzen worden namelijk standaard ook meegeleverd.

Iedere twee led modules uit de GX-serie verbruiken samen 66 Watt en er zijn vier verschillende lampen met respectievelijk twee, vier, zes of acht modules.

Phytolite NX-2 serie

Voor koopjesjagers levert Led Paradise ook de wat oudere, maar aanzienlijk scherper geprijsde Phytolite leds uit de NX-2 serie. Hierop vind je geen aparte schakelaars of instelbaar lichtspectrum, maar gewoon een rechttoe, rechtaan led kweeklamp die qua prestaties niet onder doet voor de lampen uit de XG-serie. Ze delen dan ook dezelfde slimme voeding en 3 Watt Epileds. Het lichtspectrum is geschikt voor de gehele cyclus.

De gunstige prijs/kwaliteitsverhouding, de hoge PAR-waarde en het solide ontwerp maken de LED kweeklampen in de NX-2 serie erg interessant voor de beginnende hobbykweker. Er zijn drie verschillende typen NX-2 leds, met vier, zes of acht modules, die respectievelijk 130, 192 of 265 Watt aan stroom verbruiken.

Kijk voor meer informatie op phytolite.com. Prijsinformatie en bestellen kan op Led-Paradise.eu

[Openingsfoto: Canna Obscura, Shutterstock]
(advertentie)