(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zoals gebruikelijk in het Mediwiet Weekjournaal een kort overzicht van wat er gebeurd is in het veld van de medicinale cannabis. Met deze keer o.a. een geweldig optreden van Suver Nuver voorman Rinus Beintema op NPO1 in de primetime talkshow ‘M’, acht minder ernstige kwalen waarbij THC wietolie helpt, en hoe jij je (huis)arts van kennis over mediwiet kunt voorzien!

Briljant pleidooi voor wietolie van Rinus Beintema op NPO1

Donderdag 23 augustus moest Suver Nuver voorman Rinus Beintema zich melden bij het openbaar ministerie voor een verhoor over zijn activiteiten met de inmiddels negen medical cannabis social clubs, en dan in het bijzonder de verstrekking van THC wietolie. Iets waar de Fries trouwens graag op ingaat, want hij vindt zelf dat hij niets verkeerds doet met Suver Nuver. Dezelfde avond mocht hij bij Margriet van der Linden op televisie uitleg komen geven.

En dat deed Rinus met verve! Want zelden hebben we iemand zo helder, rustig en overtuigend horen uitleggen waarom hij doet wat hij doet: mensen helpen! Als je de uitzending via Mediwietsite terug wilt kijken klik dan HIER.

THC-olie als medicijn bij acht huis-tuin-en-keukenkwalen

Cannabisolie met THC erin kent zeker zoveel gezondheidsvoordelen als de overal verkrijgbare CBD-olie. In dit artikel zet Mediwietsite een aantal voordelen van THC-olie bij minder ernstige aandoeningen op een rijtje.

Waar je zoals aan moet denken als je THC wietolie in je EHBO-kastje thuis hebt staan? Nou, de bewezen heilzame effecten zijn er o.a. bij hoofdpijn, misselijkheid, eczeem, slaapproblemen, rugpijn, blauwe plekken, zwellingen/kneuzingen en wratjes. Je leest alles over het hoe & wat HIER.

Mediwiet krijgen op recept? Voorzie je arts van kennis!

Medicinale cannabis komt steeds meer onder aandacht bij artsen en andere professionals binnen de gezondheidszorg. Tevens wordt er vandaag de dag steeds meer hoogwaardig onderzoek met betrekking tot mediwiet gepubliceerd. Aangezien deze publicaties uit eerste hand vaak ingewikkeld geschreven zijn, bestaan er sites zoals Mediwietsite, die dit herschrijven tot een helder, betrouwbaar en goed leesbaar artikel.

In de praktijk vertonen veel artsen een groot gebrek aan kennis te hebben aangaande mediwiet. Zonde, want hoe kan een arts dan zijn patiënt fatsoenlijk adviseren? Welnu, daarop geeft Mediwietsite antwoord, onder meer door een handleiding aan te reiken waarmee zowel patiënten als medici hun voordeel kunnen doen! Je leest het complete verhaal HIER.

Omdat mediwiet niet legaal is sterven er mensen

Patrick Dewals is een Belgische wetenschapper, politiek- wetenschapper en politiek filosoof. Hij werkt momenteel hard aan een boek met als titel ‘Medicinale Cannabis. Meer dan een medische kwestie’. Vanuit zijn functie en diepgaande persoonlijke interesse in mediwiet spreekt Dewals regelmatig met andere wetenschappers en artsen. Deze keer gaat hij in gesprek met drs. Sunil Aggarwal.

Volgens dr. Aggarwal was de medicinale cannabislegalisering in veel staten mogelijk omdat mensen zich via referenda organiseerden om deze verandering af te dwingen. “Het is het geïnformeerde publiek dat de artsen het vuur aan de schenen legt. Het veranderingsproces kent een bottom-up dynamiek”.

Lees het volledige en fascinerende verhaal HIER op Mediwietsite.

Meepraten op Mediwietforum

Alles over medicinale cannabis vind je elke werkdag op Mediwietsite. Wil je zelf praten over mediwiet of een vraag droppen, meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Al meer dan 2,5 duizend Nederlanders en Vlamingen gingen je voor.

[openingsbeeld: BestStockFoto/Shutterstock, overige foto’s ook van Shutterstock, voor credits zie Mediwietsite]
(advertenties)