(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Maak kennis met Dr. Michael Herschel Greger (1972), een gerenommeerde Amerikaanse arts, schrijver en professioneel spreker, met zelfs zijn eigen Wikipedia-pagina. En dat spreken doet hij dan met name op het gebied van zijn geliefde 100% plantaardige voedingsdieet (en de gevaren van het eten van dierlijke producten). Zelf is de dokter dan ook een veganist én oprichter van de informatieve website NutritionFacts.org.

Vanzelfsprekend komt ook cannabis dan op het pad van Dr. Greger. In deze gloednieuwe video die hij maandag 20 augustus op zijn site plaatste, vergelijkt hij het roken van wiet (blowen dus) met het vaporizen (verdampen) van cannabis. De vragen die de immer kritische arts zichzelf daarbij stelt gaan o.a. over wat er gebeurt met de luchtwegen als regelmatige gebruikers van joints, pijpen en bongs switchen naar een vaporizer? En klopt het dat een vaporizer weliswaar minder teer bevat maar dan wel weer meer ammoniak?!

Interessante kost dus voor de zelfbewuste hedendaagse cannabis consument die zijn gezondheid hoog heeft zitten. En grappig ook wel dat Dr. Greger dit onderwerp op precies 4:20 minuten heeft weten te monteren…

[openingsfoto:  Rain Ungert/Shutterstock]
(advertenties)