(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het endocannabinoïde systeem (ECS) is essentieel, want dit lichaamseigen systeem in combinatie met cannabinoïden uit wiet zorgen voor de effectiviteit van cannabis • Hennepolie blijkt een nog betere bron van omega-3 vetzuren dan visolie • Een droge bek door wiet, wie kent het niet? Tien tips om dat aan te pakken • De 5 belangrijkste verschillen tussen cannabis eten en cannabis inhaleren • Deze 9 onbekendere cannabinoïden hebben potentie bij huidaandoeningen.

Het endocannabinoïde systeem (ECS) is een relatief recente ontdekking in de moderne geneeskunde. Het omvat, verspreid over bijna elk deel van het lichaam, een netwerk van cannabinoïde-receptoren, enzymen en endocannabinoïden.

Deze laatste zijn cannabinoïden die we op natuurlijke wijze zelf produceren. Een fundamenteel begrip van het ECS is cruciaal voor zowel medische professionals als patiënten, omdat het een integrale rol speelt bij het handhaven van homeostase. Homeostase is het interne evenwicht van het lichaam tussen verschillende fysiologische processen.

Als deze processen uit balans zijn, stapt de ECS in om het evenwicht te herstellen. Hierdoor worden functies zoals pijnperceptie, inflammatoire respons, stemmingsregulatie en zelfs geheugen beïnvloed. Hier komen ook de plantaardige cannabinoïden om de hoek kijken. Cannabinoïden aanwezig in cannabis, zoals THC en CBD kunnen interageren met de EC’s. Dit kan mogelijk een reeks medicinale voordelen bieden. Lees HIER verder

Omega 3-vetzuren zijn verschillende essentiële vetzuren die onze cellen soepel houden. En aangezien ons lichaam uit ongeveer 60 biljoen cellen bestaat, is het belangrijk om die zo gezond mogelijk te houden. Hoe beter jouw cellen immers functioneren, hoe gezonder je bent. Essentiële vetzuren worden echter helaas niet door het lichaam aangemaakt, en moet je dus via voeding binnenkrijgen.

Visolie staat al jaren bekend als een goede bron van omega 3-vetzuren. Logisch ook wel, want vette vis is inderdaad supergezond voor je hersenen, je hart en je bloedvaten. Maar vette vis is zeker niet de enige bron van de gezonde vetzuren. Sterker nog, hennepzaad is een betere, voordeligere én een plantaardige bron van omega 3! Lees HIER verder

Bijna iedereen die cannabis of wietolie gebruikt heeft er weleens mee te maken gehad, een droge (zeg maar gerust uitgedroogde) mond. De reden van dit fenomeen legden we al eens eerder uit, maar nu geven we je tien tips om van die vervelende droge mond af te komen.

Een droge mond door het gebruik van cannabis is niet zomaar, het blijkt een biologische reactie te zijn in het lichaam. Het is daarom dat je er niet alleen wanneer je cannabis rookt of verdampt, maar ook bij het gebruik van wietolie, last van kan krijgen. Gelukkig zijn er ook manieren om van dat vervelende gevoel af te komen. Benieuwd met welke tien eenvoudige trucjes je die droge strot kan aanpakken, lees dan HIER verder.

Cannabis is een ontzettend veelzijdig medicijn. Je kunt de werkzame stoffen inhaleren met een vaporizer of een ouderwetse joint. Al is roken natuurlijk niet de meest gezonde manier om de heilzame werking van cannabis binnen te krijgen. Je kunt wietmedicijnen ook eten door te verwerken in een lekker gerecht bijvoorbeeld. Maar wat zijn nou de grote verschillen tussen het eten en inhaleren van cannabis?

De vijf belangrijkste verschillen die in dit artikel aan bod komen zijn:

  1. THC wordt anders geabsorbeerd
  2. Duur en effect
  3. Dosering
  4. Potentie
  5. Edibles gezonder dan roken

Lees HIER verder

Een nieuwe studie suggereert dat enkele minder bekende cannabinoïden die in cannabis zitten, kunnen helpen bij de behandeling van dermatologische ziekten zoals psoriasis, eczeem en acne. Het gaat hier om bijvoorbeeld THCV, CBDV, CBC, CBM en CBN.

“Het opnemen van kleine cannabinoïden in dermatologische behandelingen zou mogelijk nieuwe opties voor patiënten kunnen bieden en hun algehele welzijn kunnen verbeteren”, stellen deze Poolse wetenschappers. Ze hebben ontdekt dat ook de onbekendere cannabinoïden diverse farmacologische activiteiten vertonen, waaronder ontstekingsremmende, pijnstillende, antimicrobiële en jeukwerende eigenschappen.

Over welke cannabinoïden het hier gaat? Om deze 9 dus:

CBDV (cannabidivarin)
CBDP (cannabidiforol)
CBC (cannabichromeen)
THCV (tetrahydrocannabivarin)
CBGA (cannabigerolzuur)
CBG (cannabigerol)
CBN (cannabinol)
CBM (cannabimovon)
CBE (cannabielsoïne)

Lees HIER verder

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum.nl

Nog veel meer zo niet alles over medicinale cannabis lezen? Wil je zelf praten over medicinale cannabis, je eigen medicijn kweken, iets met anderen delen of een vraag droppen? Meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Duizenden mensen gingen je reeds voor!

[Openingsfoto: Red Umbrella and Donkey/Shutterstock. Voor credits alle overige afbeeldingen zie Mediwietsite.nl]
(advertentie)