(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Deze week onder meer op Mediwietsite.nl: Wat kun je nog met de gebruikte wiet uit je vaporizer? • Een video van Sammy die al zijn pijnstillers voor wiet verruilde, en een documentaire over de strijd van Patricia tegen kanker met mediwiet • Hoe je wietsoorten kunt mengen voor een optimale medicinale werking, en 5 chronische ziektes waarbij wietolie helpt.

Weggooien is zonde! Dat geldt zeker voor gebruikte wiet uit een verdamper. Als je namelijk de cannabis niet helemaal opdampt tot er zwarte korrels overblijven, maar stopt wanneer ze bruin zijn, zitten er nog aardig wat werkzame stoffen in de wiet. Deze already vaped buds (AVB) kun je dus nog prima hergebruiken, het is zelfs al gedecarboxyleerd. Maar wat kun je dan allemaal met gebruikte wiet uit de vaporizer? Je leest het HIER op Mediwietsite.nl.

Na een auto-ongeluk werd Sammy uit België chronisch pijnpatiënt. Na een paar jaar gaven reguliere medicijnen geen bevredigende resultaten meer terwijl bijwerkingen hoogtij vierden. Sammy ging op zoek naar alternatieven. Nu krijgt hij medicinale cannabis via zijn huisarts en in deze video op Mediwietsite.nl vertelt hij hoe goed dat werkt.

Elke dag dezelfde wietsoort kan gaan vervelen. Vervelender is echter dat je daardoor ook een zekere tolerantie voor een bepaalde soort kunt opbouwenHet is daarom verstandig om meer dan één wietsoort te gebruiken. Door te ontdekken welke wietsoorten aan (een deel van) je behoefte voldoen, kun je mengen en afwisselen. Zo creëer je voor elk moment de ideale cannabis-medicatie. Lees verder op Mediwietsite.nl.

Wietolie met THC wordt bij veel diverse aandoeningen met groot succes ingezet. Patiënten ervaren verlichting van symptomen en in sommige gevallen verdwijnen ze zelfs helemaal. Hierdoor neemt de kwaliteit van leven enorm toe. In dit artikel op Mediwietsite.nl bespreken we vijf veelvoorkomende chronische ziektes waarbij wietolie met THC een positieve uitwerking heeft.

In november van 2011 kreeg Patricia Crone een verschrikkelijke diagnose: longkanker met uitzaaiingen in de hersenen. Ze was zich al op het einde van haar leven aan het voorbereiden toen ze hoorde over de antikanker eigenschappen van cannabis. Het nieuws kwam van het National Cancer Institute, en met alle slechte vooruitzichten wilde Patricia het graag proberen.

Maar op nationaal niveau is cannabis in Amerika nog steeds een illegale drug, en Patricia had veel wiet nodig om haar eigen Rick Simpson Olie te maken. Ze riskeerde een strafblad en ondernam een risicovol experiment maar het lukte haar uiteindelijk om de cannabis te bemachtigen. Een jaar lang reisde ze overal naartoe en maakte ze gespannen de diagnoses van de artsen door. Ze werd daarbij vergezeld door haar zus en documentairemaker die de hele ondermening filmde voor deze aangrijpende documentaire.

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum.nl

Nog veel meer zo niet alles over medicinale cannabis lezen? Wil je zelf praten over medicinale cannabis, je eigen medicijn kweken, iets met anderen delen of een vraag droppen? Meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Duizenden mensen gingen je reeds voor!

[Openingsfoto: FabrikaSimf/Shutterstock. Voor credits alle overige afbeeldingen zie Mediwietsite.nl]
(advertentie)