- World Soil Day: onze beste kweekartikelen over aarde
- Video: introductie in kweekmediums | aarde, kokos en hydrologische bodems
- Wat zeggen de experts over zes jaar legale wiet in Canada?
- Bubba Diesel van dichtbij & gezonde stekken en zaailingen
- CannaTommy vindt opnieuw schimmel in zijn Bedrocan wiet
- Aftellen naar hét cannabis congres van 2024, op een iconische plek
Kweken in Nieuw Zeeland
In dit artikel over het kweken in Nieuw Zeeland reizen we af naar de gebieden rondom de Coromandel. Hier wordt vaak veel buitenwiet geteeld. In de komende artikelen zullen we bekijken welke methoden en technieken de kwekers hier gebruiken om in Nieuw Zeeland succesvol in de buitenlucht te kweken.
Coromandel
De Coromandel is een soort van schiereiland aan de noordoostkust van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Vanuit Auckland ben je er met de auto binnen een paar uur. Het Coromandel schiereiland is door zijn ligging vrij geïsoleerd. Het is er heuvelachtig en omringd door mooie bossen met diverse rivieren die door het gebied stromen. Op het schiereiland aan de noordoostkust van Nieuw-Zeeland staat alles in het teken van natuur, rust en relaxen. Het hele Coromandel schiereiland telt slechts vijf dorpen met maar slechts zo’n duizend inwoners. Hoge kliffen vormen de westkust. Ze zijn bedekt met dichte bossen. In de baaien aan de oostkust liggen slaperige hippiedorpjes aan verlaten stranden.
Hoewel de Coromandel beroemd is vanwege de natuurschoon en mooie baaien en rotskusten, is de Coromandel ook als kweekgebied voor buitenkwekers zeer geliefd. Het klimaat is er ideaal (veel zon), het is redelijk berg- en heuvelachtig (waardoor de omringende gebieden niet zo gemakkelijk toegangbaar zijn) en bevat behoorlijk veel begroeiing (waardoor de marihuanaplanten nauwelijks opvallen). Alsof dat nog niet genoeg voordelen zijn, is het grootste voordeel nog niet eens genoemd. In de Coromandel komen namelijk geen possums voor. Possums kunnen enorme schade aanrichten en de gemiddelde buitenkweker van Nieuw Zeeland heeft er zeer onder te lijden. Dit in tegenstelling tot de Coromandel, waar je zelden een possum zal aantreffen. Waarschijnlijk komt dit doordat de Coromandel een schiereiland is, waardoor possums het moeilijk kunnen bereiken.
De Coromandel scheidt de Hauraki Gulf van de Bay of Plenty. De westkust van het schiereiland is overwegend rotsachtig, terwijl de oostkust meer beschutte baaien en zandstranden heeft. Het bergachtige en bosrijke binnenland is moeilijk toegankelijk en daardoor voor wietkwekers een paradijs. De Bay of Plenty met zijn zonnige klimaat strekt zich uit van het schiereiland Coromandel tot aan Cape Runaway. Het is in deze hele streek zeer zonnig, waardoor er met name in het binnenland van de Bay of Plenty veel fruit (o.a. de beroemde kiwi, druiven en citrusvruchten) wordt verbouwd. De Bay of Plenty wordt door sommigen ook wel de ‘fruitschaal van Nieuw-Zeeland’ genoemd. Het grappige is dat de Coromandel qua klimaat eigenlijk net zo goed is, alleen is het gebied veel te ruig en te ontoegankelijk om er fatsoenlijk fruit te kunnen telen. De wietkwekers in Nieuw Zeeland wisten met dit afgelegen en vooral zonnige gebied wel raad, en telen er marihuanaplanten in plaats van fruit! Het gebied is niet met de auto toegankelijk, waardoor er door kwekers vaak lange afstanden worden afgelegd. Toch maken de kronkelige waterwegen en dichtbegroeide wouden in combinatie met een zonnig klimaat de Coromandel tot een waanzinnig gebied om in de buitenlucht marihuana te kweken! Voordat er echter in de buitenlucht kan worden geteeld, dienen we eerst de nodige zaden en/of stekken te bemachtigen. Daarover volgende week meer.
(advertentie)