(advertentie)
(advertentie)
WECKELS WONDERE WERELD Lees ook:
(advertentie)

Niet iedereen beschikt over een extra ruimte om de nodige planten te herbergen. Dan zit er niets anders op dan er het beste van te maken. Indien je wel een keuze hebt, is het zeker de moeite waard om een goede overweging te maken en alle plus- en minpunten van een bepaalde ruimte op een rijtje te zetten. 

Bespraken we in de vorige post de voor- en nadelen van een kweek in de kelder, gaan we in dit deel verder in op de zolder als thuisbasis voor je groene hobby. Het grote voordeel van een kweek op de zolder is dat de lucht die afvoeren direct door de wind wordt weggeblazen, wat de kans op stankoverlast een stuk kleiner maakt. Maar helaas heeft ook de zolder zijn specifieke nadelen als het op kweken aankomt. Zo hebben veel zolders een schuin aflopend plafond, waardoor je lampen minder hoog kunt ophangen dan je wellicht zou willen.

In de zomermaanden kan de temperatuur op zolder behoorlijk oplopen. Om dit te compenseren kun je de lampen alleen ’s nachts laten branden, helpt dit niet genoeg en is de temperatuur nog te hoog, zul je op de zolder voor flink wat afzuiging moeten zorgen. Kies dan ook voor de wat grotere en duurdere modellen afzuigers met geluiddempende ombouw. De buren zullen je ook dankbaar zijn!

In de winter daarentegen, koelt het vaak snel af op zolder en zal je op zolder wellicht moeten bijverwarmen en isoleren. Slecht geïsoleerde zolders zorgen er in de winter voor dat sneeuw niet het dak blijft liggen, wat er verdacht uit kan zien. Geef je zolder in de winter daarom een goede winterbeurt.

(advertentie)