(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De mooie uitgestrekte natuur in Nieuw-Zeeland biedt volop mogelijkheden voor guerrillakwekers. Oke, zaad en stekken zijn er wat lastiger te krijgen, maar dat houdt liefhebbers natuurlijk niet tegen. Weckels laat zien hoe de kwekers er te werk gaan. 

Zaden en stekken schaars

Marihuanazaden zijn vaak bijna niet te verkrijgen. Men probeert ze veelal via Internet te bestellen bij grote zadenbedrijven, waarbij vooral landen als Canada en Nederland populair zijn. Toch is het aantal zaden dat daadwerkelijk de besteller in Nieuw Zeeland bereikt maar erg klein.

Goed verscholen tussen het gras zijn de stekken verstopt. Wietkwekers in Nieuw Zeeland gaan vaak zeer voorzichtig te werk.

Goed verscholen tussen het gras zijn de stekken verstopt. Wietkwekers in Nieuw Zeeland gaan vaak zeer voorzichtig te werk.

Dit komt omdat de douane en justitie er alles aan doen om de zaden in een vroeg stadium op te sporen en dat is dus meestal bij binnenkomst van de post. Op de luchthaven worden behoorlijk veel honden ingezet die dolenthousiast hun werk doen, niet wetende dat ze kwekend Nieuw Zeeland hier behoorlijk mee in de nesten werken!

 

Nieuw Zeeland wordt sowieso extreem beveiligd tegen mogelijke ziekten, bacteriën en virussen van buitenaf (de rest van de wereld). Aangezien het overgrote deel van de economie bestaat uit akker- en landbouw, waarbij vooral de melkveehouderij en vleesteelt bovenaan staan, is men als de dood om gevaarlijke veeziekten en/of plantenziekten binnen te halen. Er bestaat een strenge reglementering op de invoer van producten van agrarische, plantaardige of dierlijke aard. Verse voedingswaren mogen niet worden ingevoerd en op een overtreding staat een zware boete. Het is dus streng verboden op voedsel zoals vlees, honing, fruit en zuivelproducten in te voeren. Maar ook snoep dat sporen van dieren bevat (zoals honingdrop) wordt in beslag genomen. Wees dus niet zo dom om per ongeluk een appel in je handbagage te laten zitten, want alle overtredingen worden streng bestraft! Wat dat betreft heeft Nieuw-Zeeland een strikt “quarantaine” regime. Behalve deze producten is het smokkelen van drugs helemaal uit den boze. Het invoeren van drugs wordt in Nieuw-Zeeland met zware gevangenisstraffen bestraft. Hierdoor is de meeste drugs, waaronder ook de marihuana, in eigen land gekweekt of vervaardigd.

(advertentie)