(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Jawel, je leest het goed want na de moestuintjes van de Appie duikt ook IKEA de tuindersmarkt op. In April van dit jaar komen ze volgens de website hortidaily.com met een heus hydrosysteem op de proppen. Uiteraard scherp geprijsd en met zo’n typische IKEA-naam: Krydda/Växer.

Vrij vertaalt betekent Krydda/Växer niets minder dan Herb/Grow, een veelbelovende naam in ieder geval dus. Met het vrij simpele hydrosysteem mikt IKEA op mensen die bewust met hun eten omgaan en daarom hun eigen duurzame kruiden en sla willen telen. Maar wellicht dat de Krydda/Växer ook wel in te zetten is voor wat andere ‘herbs’. Als IKEA nou maar niet in de problemen komt met de growshopwet 😉

tuintjeIKEA

Hydrokweken met IKEA: een kind kan de was doen.

Compleet met kweeklamp

Voor buiten had IKEA al enige kweekartikelen maar dit nieuwe hydrosysteem komt compleet met groeilamp en is bedoeld om binnen mee te kweken. Goed, denk nu niet meteen dat je er dikke cola’s van wiettoppen in kunt kweken want daar is het systeem niet krachtig genoeg voor als je het ons vraagt. Maar wellicht dat Krydda/Växer wel van pas komt bij het laten voorgroeien van jonge wietplantjes. De startkit bevat in ieder geval de nodige steenwolpluggen, puimstenen om de wortels houvast te geven en een lampje.

Simpel hydrokweken

De set is in samenwerking gemaakt met Zweedse tuinbouwdeskundigen. Helena Karlén van de Zweedse universiteit van tuinbouwkundige wetenschappen was ook betrokken bij de ontwikkeling. Zij liet weten dat het vooral een uitdaging was om de kweekset simpel genoeg te houden zodat iedereen er met succes wat kruiden en dergelijke in zou kunnen kweken. Of je er ook als wietkweker wat aan hebt? Kijk de video en beslis voor jezelf:

 

(advertenties)