(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het allerlaatste kweekverslag dat we je in 2017 voorschotelen is ook meteen het allerlaatste buitenwiet verslag én de ontknoping van de grootste buitenplant van het jaar: de Passion Fruit uit Tuinesië. Denk je dat in 2018 te kunnen overtreffen? Meld je dan nu vast aan als buitenwiet-correspondent en neem het op tegen de buitenwiet professionals Dr. Kush en Prof. Purple.

Buitenwiet in december? Natuurlijk, want ook in deze koude decemberdagen brengen we zomerse warmte en blikken we nog één keer terug en bespreken we het resultaat van het lichtspectrum van de kweeklamp van moeder natuur. Dank u zon!

Voornemens 2017 behaald

Bij ieder jaar horen goede voornemens en die van ons zijn waargemaakt. Met een een voldaan gevoel kijken we terug op het wietjaar 2017. Al onze, tijdens de jaarwisseling gemaakte voornemens om er een knaller van een buitenwiet-seizoen van te maken, werden volgehouden. Dit waren onze doelstellingen:

 • 4 Verschillende strains in grote potten
 • Genoeg te vapen /roken voor het hele jaar (+\- 1k)
 • Een schoon product met kwaliteit voorop
 • Meedoen aan de Home Grown Cup

Wietzaad werd verzameld en al in februari startten we met het opkweken van de eerste kanshebbers.

Home Grown Cup 2017

Al vorig jaar wilden we meedoen, we waren echter iets te laat en dus schreven we ons meteen in voor de editie van 2017. Dit jaar mochten we dan ook voor het eerst deelnemen. Met een heel goed resultaat, maar helaas niet gewonnen. Wel hebben we een geweldige dag gehad, onze tafelgenoten jureerden allemaal een andere categorie, genoeg afwisseling en meer dan genoeg te roken dus!

Ten tijde van onze aanmelding en ook aan het begin van het seizoen, wisten we nog niet met welke wietsoort we mee wilden doen. Dat wisten we zelfs een week van tevoren nog niet….
Zou het de vette maar toch bladerige Lemon Kush worden, met de meest spacy en creatieve high? Of toch de naar grapefruit smakende Passion Fruit met haar volle toppen en zware narcotisch effect? Op het laatste moment kozen we voor de Lemon kush, achteraf goed voor een tiende plek van vijftien deelnemers.

Achteraf is het natuurlijk makkelijk praten, maar men was op het evenement meer weg van de Passion Fruit dan van de lemon. Wellicht hadden we rekening er mee moeten houden dat er inderdaad een flinke berg aan wiet getest moest worden en dat een stevige top met een onbekender smaakje beter ontvangen zou worden tussen alle toppers. Goed, we zijn een ervaring en veel vrienden rijker, wie weet wat de HGC van 2018 voor ons in petto heeft?

Links de Lemon Kush, rechts de Pasion Fruit tijdens de Home Grown Cup.

Passion Fruit

 • Soort: Passion Fruit
 • Zadenbank: Dutch passion
 • Geplant: maart 2017
 • Geoogst: 4 oktober 2017
 • Potmaten: achtereenvolgens 1/2,  1, 4, 11, 30 en 1000 liter.
 • Geur/smaak: mango/sinaasappel/ grapefruit
 • Effect: narcotisch stoned
 • Fenotype: lichtgekleurde dunne bladvingers, oranje bloeiharen, uiterlijk neigt meer naar sativa dan indica

De Passion Fruit, hybride groeikracht, gezond groot en… zoet! Deze dame heeft er voor gezorgd dat de buren van Tuinesië niet zo blij waren. Na wat ernstig gevloek en wat gestamp op de trap kwam de buurman aangeven dat de geur dit jaar de spuigaten uit liep. Gelijk had hij ook wel een beetje, want zodra we de tuin instapten werden zelfs wij weggeblazen door de indringende wietgeur van sinaasappels en mango’s.

De Passion Fruit werd als laatste in de kas gezet, maar dan wel in een 1000 liter pot! Ze wist haar indica zusjes al snel in te halen en enorme trossen met toppen werden geproduceerd. Hoewel we ons het meeste zorgen maakten over de resistentie van deze dame tegen de bekende plagen van ons klimaat, kwam ze als krachtigst uit de test. Daarnaast had ze ook amper last van rupsen, in tegenstelling tot haar zusters.

Het bijzonder plakkerige fenotype wist ons vervolgens ook nog eens te verassen na dat ze geknipt en gedroogd was. Bij het wegen schatten we beiden tussen de 300, 400 gram. Uiteindelijk kwamen we op een weerzinwekkende 770 gram Passion Fruit! Deze goede oogst hebben we in onze beleving te danken aan een grondige last-minute dief-beurt en omdat we de toppen zoveel mogelijk ruimte hebben geboden om licht te verzamelen.

De high van deze strain duurt maar kort want nadat je een paar minuutjes hebt gekregen om jezelf in veiligheid te brengen, begint het zware narcotisch effect van de Passion zijn intrede te doen. Met deze soort is een smile van oor tot oor gegarandeerd!

Testkit Alpha Cat

Zó, en dan nu een momentje waarbij we echt even de dokter en de professor mochten uithangen. Kundig als we zijn, hebben we de vier gekweekte wietsoorten aan een test met de testkit van Alpha Cat onderworpen. Dat was een ingewikkeld maar leerzaam proces maar aan de hand van het duidelijke instructiefilmpje op de website was het zeer goed te doen. Na alle stappen doorlopen te hebben, kwamen we op een schrikbarende THC-score uit: Passion 11%, lemon 11,% violetta 14% night queen 12%

Als we deze standen verdubbelen, zoals de handleiding van Alpha Cat voorschrijft, komen we op THC percentages tussen de 22 en 28 procent! We vinden het erg sterk dat buitenwietjes zoveel THC kunnen bevatten maar we gaan de test zeker nog eens over doen.

Eindstand

Na alle drukte, het vele werk in de zomer en het drogen en curen van de laatste weken, mogen we eindelijk onze conclusie trekken. Ons doel is zeker gehaald. De Home Grown Cup hebben we gehaald, de 4 diverse soorten hebben de eindstreep gehaalde, en we hebben zeker weten genoeg te roken voor het hele jaar! De Passion Fruit heeft de helft van het oogstgewicht van 2017 verzorgd!

Dit was buitenwietjaar 2017, een heerlijk jaar, een gigantische opbrengst, nieuws over wietproeven in 2018 maar als het aan ons ligt gaat iedereen vooral een heleboel wiet proeven in 2018. Cheers!

(advertenties)