(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is jammer maar aan al het goede komt een eind. Ook in Tuinesië is het buitenwietseizoen is inmiddels echt wel voorbij; de planten zijn omgehaald, de aarde is opgeslagen en de rommel is geruimd. Tijd om één voor één de balans op te maken. Te beginnen met Violetta, de plant die als zaadje met professor Purple naar Nederland liftte. 

De twee voorgaande verslagen stonden in het teken van Lemon Kush en Night Queen; beiden heerlijk smakende strains. Een geestverruimende trip naar Praag heeft mijn (professor Purple) batterij weer helemaal opgeladen en ook de dokter (dokter Kush) heeft lekker genoten van zijn nieuwe vaporizer.

Het verslag dat je weldra zal lezen staat geheel in het teken van Violetta. De plant die als zaadje in mijn borstzak is meegereisd vanuit Spannabis in Barcelona. Maar eerst willen we even iets kwijt over het rijpingsproces van de oogst.

Curen: hoe en waarom?

Een wietplant maakt tijdens haar levensduur chlorofyl aan. Chlorofyl is het bladgroen waarmee planten lichtenergie in suikers omzetten. Deze suikers zijn nodig om te kunnen groeien en bloeien. Het groene chlorofyl is echter niet het allerlekkerste om te roken, het zorgt voor een scherp gevoel in de keel. Tijdens het cure proces wordt een deel van het chlorofyl afgebroken en komen de smaakstoffen meer naar voren. Zie het maar als het rijpen van een goede wijn, parmaham of oude kaas.

Gezien de heerlijke smaak die de restanten van vorig jaar nu hebben, veranderen we niets aan ons bekende rijpingsproces. Dan moet het goed komen want de wiet smaakt nu al voortreffelijk. Curen doen we als volgt.

  1. Check of je wiet droog genoeg is met de knaktest.
  2. Regel voldoende luchtdichte glazen (weck)potten.
  3. Vul de potten voor 80 tot 90 procent met de droge geknipte toppen.
  4. Laat ze op een kiertje staan gedurende het eerste uur.
  5. Sluit de pot af en zet hem op een donkere koele plaats.
  6. Schud gedurende twee weken dagelijks voorzichtig om en zet de pot tien minuten tot een kwartiertje open zodat de wiet kan luchten.

Grote planten = grote trichomen

We zijn weer heftig aan het onderzoeken geslagen; wat we duidelijk zien is dat de trichomen van onze buitenbomen dit jaar dikker en groter zijn dan de trichomen van de kleinere planten van vorig jaar. En toen hadden we ook nog een betere zomer. Inmiddels hebben we daar ook van experts bijval over gekregen.

Daarnaast zien we regelmatig dat er een grotere micron screen wordt aangeraden wanneer er extracten van buitenplanten worden gemaakt. In diverse bronnen valt te lezen dat grotere planten wel degelijk ook grotere trichomen aanmaken, zie het als een fruitboom die meer en dikkere vruchten draagt… Anderzijds zijn het natuurlijk ook de genetica en andere condities die het formaat van de trichomen bepalen.

Voiletta – Ace Seeds

  • Soort: Violetta (Purple Malawi x Purple Chitral)
  • Zadenbank: Ace seeds
  • Geplant: maart 2017
  • Geoogst: 4 oktober 2017
  • Potmaten: achtereenvolgens 1/2,  1, 4, 11 en 300 liter.
  • Geur/smaak: kruidig, eucalyptus, rooibos.
  • Effect: zware mentale euforische high zonder verlies focus.
  • Fenotype: donkere bladeren, korte internodes en met volle compacte toppen. Oranje bloeiharen, uiterlijk neigt meer naar indica dan sativa.

Al vroeg in het groei proces werd duidelijk dat deze dame bijzondere eigenschappen vertoonde. Lange takken gevuld met een lange keiharde top aan het uiteinde als kers op de taart. Ze heeft ons een gezonde oogst geleverd waar we ontzettend wazig van worden. De complexe smaken zijn ontzettend lastig te plaatsen. Waar we bij de Lemon Kush een duidelijke citrussmaak kunnen onderscheiden kunnen we de smaak van deze Spaanse diva moeilijk plaatsen. Maar stoned maakt ze ons zeker en ook een vreetkick blijft niet uit.

Het bijzondere van de complexe smaak van Violetta zit hem in de rooibos en honing-achtige nasmaak. Bij het uitblazen proef je tonen van eucalyptus en lavendel. Het effect is dromerig alsof je op een wolk zit maar dan met meer dan genoeg ruimte om dagelijkse taken en werkzaamheden uit te voeren.

Laten we nog één keer terugkijken naar Voiletta voor we je kennis laten maken met de gastkweker van deze week: Oma Pief.

Gastkweker Oma pief

Niet onze eigen oma maar wel een kwekende oma van een van onze vrienden. Gewoonlijk kweekte zij altijd vijf grote Amnesiabomen om lekker haar theetjes van te trekken. Dit jaar wilde ze het echter rustig aan doen en heeft oma Pief, vier compacte Amnesia bosjes gekweekt. Ondanks het geringe formaat is de smaak werkelijk geniaal, lekker schoon en goed gespoeld. De plant in de oranje pot op de voorgrond is een CBD OG Kush van Dinafem.

Zaadplaat

En dan is het alweer bijna tijd voor de zaadplaat en dat is deze keer de vette stoner hip hop plaat Enlightenment van Chuuwee. Deze man heeft inmiddels alweer zes dikke albums op zijn naam staan en het zijn stuk voor stuk pareltjes, komt ie.

 

(advertentie)