(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Buitenwiet-correspondenten Purple en Kush hebben de buit binnen en die valt geenszins tegen! Hoewel de planten geoogst zijn, moet er nog wel het een en ander gebeuren. Night Queen, Lemon Kush, drogen, curen, Cannafest én een vette zaadplaat. Kortom, een van de laatste buitenwiet-verslagen van 2017, geniet ervan!

Stand van zaden

Beste cannabisten, hasjkikkers en ander gespuis… Het is zover, tijd om rapport uit te brengen over de grandioze oogst van dit jaar. We weten inmiddels hoeveel we gescoord hebben en zijn meer dan tevreden. De resultaten bewaren we nog even zodat de komende weken duidelijk wordt welke van van de planten/soorten het lekkerst smaakt. Daar gaat het uiteindelijk allemaal om nietwaar?

In dit verslag choppen we de Lemon Kush, nemen we de Night Queen en de Lemon Kush letterlijk onder de loep en zullen ons buigen over het voorbereiden op het oh zo belangrijke cure-proces (rijpingsproces). Tot slot  zullen we zoals altijd weer een fijne zaadplaat delen.

Night Queen onder de loep

De Night Queen is inmiddels al flink geconsumeerd 😉 Gelukkig is deze indica ontzettend sterk, we hoeven dus niet te veel tot ons te nemen om volledig van het pad te geraken. Na een vaporizer-sessie ben ik (Professor Purple) al meer dan eens in slaap gevallen. Dit komt normaal gesproken echt niet vaak voor, dus ik ben erg te spreken over de potentie van deze koningin van de nacht. De kruidige geur is door het curen inmiddels ontzettend zoet geworden. Helaas kunnen we de geur niet op CNNBS delen, maar de plaatjes gelukkig wel!

Lemon Kush

Een van de grootste verassingen dit jaar was natuurlijk de Lemon Kush. Met de belofte op kleverige toppen en een heerlijke geur hadden we vooralf al hoge verwachtingen van deze strain. Die belofte maakte de plant waar toen ze in de laatste twee weken haar harslaag nog eens flink liet aanzwellen. De bloemtrossen die deze dame draagt liegen er niet om, de plant maakte lange takken met opeengepakte buds. Bijna geen ruimte tussen de internodes maar takken vol wiet; zo zien we het graag!

De geur is wat ons betreft lemon + citroen in het kwadraat, een zoetzure frisse geur vult je neus en doet denken aan een  Sour Diesel maar dan zonder de chemische aroma’s die bekend zijn voor Diesel kruisingen.

De smaak is legendarisch al zeggen we het zelf: citroenmelisse en Kush samen in één frisse wietsoort. In plaats van gemengde smaken proef je bij het inhaleren eerst een sterke citrussmaak en wordt je bij het uitblazen op een aards en hars-achtig kush aroma getrakteerd.

Voorbereid curen

Tweeënhalve week geleden hebben we het gros van de dames geoogst. Het einde van het seizoen kwam jammer genoeg wat eerder dan verwacht en gehoopt. Omdat we op een lage temperatuur drogen is de meeste oogst nog steeds een beetje vochtig. Het is dus nog even wachten tot de wiet droog genoeg is om in onze cure potten te laten rijpen. Uiteraard kunnen we je wel vast ons recept voor perfect gerijpte buitenwiet geven.

  1. Check of je wiet droog genoeg is
  2. Regel luchtdichte glazen potten
  3. Vul de potten voor 80 tot 90 procent
  4. Laat ze op een kiertje staan gedurende het eerste uur
  5. Sluit de pot af en zet hem op een donkere koele plaats
  6. Schud gedurende twee weken dagelijks voorzichtig en zet de pot een kwartiertje open

Een greep uit de opbrengst van Tuinesië vorig jaar…

Cannafest

Op dit moment schrijf ik vanuit de trein naar Praag om een bezoek te brengen aan Cannafest. Hier ga ik op zoek naar de zaadbanken die ons de toppers van 2017 hebben bezorgd. Op mysterieuze wijze hebben we een pakketje met (ongerijpte) samples in de gouden stad weten te krijgen; wat een manier om croptober achter ons te laten! Ik ben net zo benieuwd naar de kwaliteit van het heilige kruid in de Tsjechische hoofdstad, als ik ben naar de geneeskrachtige bronnen die deze stad rijk is. Kortom; voor het  buitenseizoen van 2018 weer begint, even lekker de batterij opladen.

Wij gaan lekker wat vaporizers leegtrekken en Praagse pivo drinken. Luisteren jullie ondertussen naar de zaadplaat van deze keer. Het is het nummer Higher van Black The Ripper featuring Moss. Salute, en tot over twee weken.

(advertenties)