(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Soms blaken wietplanten niet helemaal van gezondheid maar is het ook niet duidelijk of er iets mis is. En als je dan ook nog voor het eerst wietplanten kweekt, en ook nog eens op kokos, dan kunnen wij ons wel voorstellen dat je het voor de zekerheid even navraagt bij onze Lieve Muna. Wat denk jij, hebben de wietplanten van Kweekpeter problemen?

 

Naam
Kweekpeter
Onderwerp
Heeft mijn plant problemen?
Bericht
Lieve Muna, na heel veel geleerd en bij jou een op CNNBS gelezen te hebben, ben ik zelf met kweken begonnen. Op kokos want ik heb al vaker bij anderen gezien kan dat ook erg goed kan gaan. Ik heb vier planten staan, onder een 600 watt HPS.

De planten zitten nog in de vegetatieve fase, drie weken nu vanaf zaad. Ik wil over drie dagen overgaan op 12/12, alleen vind ik mijn blad erg licht van kleur en een beetje dof. Het gaat hier om een OG Kush.

Nu is mijn vraag aan jou. Is dit blad te geel? Zo ja, wat zou de oorzaak kunnen zijn? Ik heb zelf ook al gedacht aan een voedingstekort, en dat de planten hun voeding uit de bladeren trekken. Ik gebruik Coco A en B van Plagron. Ook vind ik de vorm van het blad vrij apart. Ze zijn wel heel groot en de stam is 1 tot 2 centimeter dik. De bladeren zijn ook groot, en ze groeien goed. Wel in de breedte want heb ze nu één keer getopt.

Bijlagen

 

Hallo Kweekpeter, goed dat je na al dat leren en lezen zelf aan het kweken bent geslagen! Het scheelt je een hoop geld en bovendien ben je door zelf te kweken, zeker van wat je rookt. Kokos is een mooi en luchtig medium, waarin wietplanten lekker snel kunnen groeien. Voor een allereerste kweek is het misschien wel een lastig medium, want het is in principe hydro. Je moet dus goed de pH-waarde en de EC-waarde meten, en het medium vangt voedingsfouten niet op zoals aarde dat doet.

Dat gezegd hebbende, vind ik dat je het tot dusver best goed doet hoor, en zo te lezen heb je je ook goed voorbereid. Ik ben het met je eens dat de bladeren op de twee eerste foto’s hierboven een pietsie licht van kleur zijn. Op de onderste foto vind ik de kleur wel prima eigenlijk, maar is de vorm van de kleine (nieuwe) bladeren wat vreemd. Dat de bladeren groot zijn is gewoon voor een OG Kush, dus maak je daarover maar geen zorgen. Grote bladeren zijn gezonde bladeren!

pH en EC

Er is van alles dat een dergelijke lichtgroene kleur kan veroorzaken. Maar als de bovenste twee foto’s van een week of twee geleden zijn en de onderste van nu, dan zou ik me geen zorgen maken om de kleur. Mochten de planten nog steeds lichter van kleur worden, dan is er misschien wel iets mis in de bodem. Negen van de tien keer ligt dit echter niet aan de hoeveelheid voeding in de bodem maar aan de pH-waarde.

Eik daarom even je pH-meter en je EC-meter en gebruik die om bodemproblemen uit te sluiten. Zorg dat het water dat je geeft van de juiste zuurtegraad is (pH-waarde 5,5 tot 6) en hou de EC-waarde ongeveer hetzelfde als wat je al deed. Geef genoeg water zodat er wat onder uit de pot loopt dat je kunt opvangen, en meet hiervan de pH- en EC-waarde. Blijf water geven tot de pH- en EC-waarde min of meer gelijk is aan dat van het water dat je er boven in goot. Je hebt nu de pot doorgespoeld met de juiste pH-en EC-waarde, en deze problemen uitgesloten.

Temperatuur

Temperatuurschommelingen en een te hete of te koude kweekruimte kunnen ook problemen veroorzaken. Verzeker je ervan dat je kweekruimte in ieder geval niet onder de 15 graden komt ’s nachts (ongeveer 20 graden is top). En zorg er ook voor dat het overdag (met de lamp aan) niet meer dan 10 graden warmer is dan ’s nachts. Ideaal is tussen de 21 en 26 graden overdag, met een kleine daling van de temperatuur ’s nachts. Dit kun je meten met een zogenaamde min-max thermometer.

Ik heb het idee dat de temperatuur de raar gekrulde bladeren heeft veroorzaakt, en misschien was 600 Watt eerder ook wel een beetje veel van het goede voor je toen nog jonge plantjes.

Veel succes Kweekpeter!

(advertenties)