(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Twee dombo’s voor de prijs van een. Zo kun je met wat leedvermaak deze berichten over falende cannabismensen samenvatten. Eerst een Spaanse hasjsmokkelaar die met bijna 500 kilo lading achterop een vrachtwagen knalt. En in eigen land iemand die zijn naar wiet stinkende busje open laat staan met binnenin een poststuk met zijn adres waar de wietplantage is gevestigd!

Kop-staartbotsing met gevolgen

Op de snelweg bij Malaga in Spanje had de politie maandag heel veel mazzel in de ook daar soms felle war on drugs. Een of andere muilezel lette namelijk slecht op en knalde pardoes met zijn SUV achterop een vrachtauto. Toevallig waren er twee agenten van de Policía National in de buurt – zal je altijd zien – die besloten om de slachtoffers te gaan helpen.

 

Al snel ontdekten de dienders dat de dure SUV gestolen was in Zwitserland en bovendien bleek het gecrashte voertuig dubbele kentekenplaten te hebben. Eenmaal binnen in de auto bleek ook waarom: in 15 balen bleek liefst 450 kilo hasj plus nog eens 28 kilo wiet te zijn gestouwd!

De Spaanse flikken waren nog wel zo attent om de chauffeur naar het ziekenhuis te vervoeren, maar nadat ie daar was behandeld duwden ze hem wel direct een arrestatiebevel wegens drugshandel onder de pijnlijke snufferd. En als de onvoorzichtige muilezel op afzienbare tijd vrijkomt mag ie nog even aan zijn baas gaan uitleggen hoe en waarom hij handel ter waarde van miljoenen euros kan verspelen op een snelweg…

Meurend wietbusje in Almere

Ook in eigen land, Almere in dit geval, heb je ze ertussen zitten: cannabis entrepreneurs die er eigenlijk door eigen stommiteit om vragen dat ze gepakt worden. Neem de eigenaar van deze Volkswagen Transporter, die vorige zaterdag stond geparkeerd op de Mahlerstraat. Het busje stond er zodanig bij dat ‘een oplettende burger’ (aldus de politie) er melding van maakte en eerlijk gezegd kunnen we ons daar iets bij voorstellen.

Niet alleen stond het voertuig open, er kwam ook een gigantische wietlucht uit! We citeren verder even de Politie Almere Stad: “Bij het bekijken van de achterzijde van het voertuig troffen wij daar goederen aan welke gebruikt worden in een hennepkwekerij. Tevens vonden wij in een van de zakken een poststuk aan met hierop een adres vermeld.”

Haha, hoe makkelijk wil je het de smerissen maken dan? Hopla, politie naar het adres om te checken of daar wellicht een wietkwekerij draaide. De man die in de woning was weigerde de popo binnen te laten, maar die kwam met behulp van een sleutelmaker toch naar binnen. Waarna ze dit aantroffen:

Tja… het zal geen verrassing zijn dat ook deze man ter plekke in zijn woning/wietplantage is aangehouden…

(advertenties)