(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een Duitse nucleaire bunker uit de tijd van de Koude Oorlog krijgt eindelijk een nieuwe bestemming: het wordt ’s lands grootste legale wietkwekerij! In plaats van bommen of militairen komen er straks dus vette toppen tevoorschijn uit de roemruchte Memmingerberg bunker in Beieren.

Grootste mediwiet plantage Duitsland

De voormalige NAVO-bunker moest in de tijd dat de wereld nog lekker overzichtelijk was – west tegen oost of als je wilt kapitalisme tegen communisme – dienst doen als schuilplek voor de geallieerden. Het is zoals veel van die oorlogsgebouwen een onooglijk monster van beton, 50 meter lang en 15 meter hoog, geschilderd in camouflagekleuren. Nooit echt gebruikt natuurlijk (en gelukkig), want van een kernoorlog is het in de jaren ’50 tot en met ’80 niet gekomen.

Maar zie, bijna 30 jaar na het einde van de Koude Oorlog nu wordt de betonkolos dan toch nog nuttig voor de maatschappij, want in de bunker nabij Memmingen Airport zullen binnenkort cannabisplanten voor medicinaal gebruik worden geteeld. Wat heet, het wordt meteen Duitslands grootste legale wietplantage!

Bunker Pflanzenextrakte

De plannen werden dinsdag bekendgemaakt door de managing director Christoph Rossner van ‘Bunker Pflanzenextrakte’. Tegenover tv-zender RT (dat staat voor Russia Today 😉 verklaart hij waarom juist de nucleaire bunker zo’n prima plek is voor medicinale wietteelt, iets wat sinds 1 maart van dit jaar is toegestaan in Duitsland.

Hightech kwekerij

Aparte ruimtes voor de wietplanten in diverse fases en moederplanten, een hightech laboratorium, een ‘energiekamer’ die speciale schone lucht – met vocht – produceert voor de dames en al met al ook nog eens zo veilig als… eh, een bunker dus.

Wie had dat ooit kunnen denken toen het betonnen monster werd gebouwd uit angst voor kernbommen uit de Sovjet-Unie.

(advertenties)