(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dokter Groen heeft een drukke week achter de rug. Niet alleen moest hij zijn wietplanten voorbereiden op de komende bloeifase maar hij deed ook nog mee aan een cannabis cup voor thuiskwekers. Dief- en ontblader-verslag coming up.

Exact twee weken en twee dagen geleden veranderde ik het ritme van de kunstmatige zonsopgang en zonsondergang in mijn kast van dagen van 18 uur naar dagen van 12 uur. Voor sommigen is het gesneden koek maar wellicht voor anderen niet: het korten van de dagen en het verlengen van de nachten zorgt ervoor dat de bloeifase aanbreekt. Dat ligt voornamelijk aan de nachten want ’s nachts worden bloeihormonen aangemaakt. Duren de nachten lang genoeg (10 uur of langer), dan heeft de plant na een week of twee genoeg bloeihormonen opgebouwd en verschijnen de eerste bloeiharen.

1, 2, 3, Bloeifase!

Ook mijn planten hebben twee weken van opbouwen van bloeihormonen achter de rug en laten nu hun eerste bloeiharen zien. De twee weken voorafgaand aan de eerste bloeiharen en één tot twee weken erna groeien wietplanten extra hard. Dit noemen we de strekkende periode, en is voor wietplanten een voorbereiding op de komende bloeifase. Hoe hoger een wietplant in de natuur is, hoe meer licht en hoe meer wind ze opvangt. Dit vergroot de kans om bestoven te worden en dus de voortplanting.

Dieven

Ook mijn wietplanten zijn de afgelopen weken behoorlijk gegroeid. Nu de eerste bloeiharen een feit zijn kan ik goed inschatten welke toppen het bladerdek wel zullen halen en welke takken in de schaduw zullen blijven. Alle groei die tot de laatste groep behoort, verbruikt kostbare energie en heb ik eergisteren weggehaald.

Normaal gesproken is het dieven van de planten een gemakkelijk klusje maar dit keer niet. Zoals je weet zit er in iedere pot namelijk een Blumat sensor met druppelaar waardoor de planten automatisch de juiste hoeveelheid water krijgen. Hierdoor kan ik de planten niet meer uit de kast nemen en moest ik dus heel voorzichtig tussen de takken door dieven. Vooral de achterste drie planten waren lastig te bereiken, maar het is toch gelukt. Ik heb aan het uiteinde van iedere tak drie tot vier nodes laten zitten waar straks de mooiste toppen aan groeien. De rest van de zijtakken en bladeren heb ik weggehaald, hieronder de voor en na foto’s.

Ontbladeren

Ontbladeren klinkt wellicht wat rigoureus maar ook aan de bovenkant heb ik het een en ander aan bladeren weggeknipt. Vooral aan de Candy Dawg Kush planten groeiden een paar flinke parasols die een hoop licht wegnamen. Door dit een beetje uit te dunnen krijgen alle planten weer wat meer licht en kan de lucht ook wat beter door de takken stromen. Ook hier heb ik een voor en na foto van gemaakt, je ziet zelf wel wat voor en wat na is.

Extra PK’s

Omdat de bloei begint en ik de planten toch aardig heb toegetakelt, dacht ik dat ze wel wat extra PK’s konden gebruiken. De Blumat sensoren geven zoals je weet alleen water en alle voeding moet uit de aarde komen. Om de planten van wat extra bloeivoeding te voorzien (fosfor en kalium), heb ik ze na het dieven en ontbladeren allemaal met de hand ongeveer 300 milliliter water met een biologische-PK booster van BioQuant gegeven. Ik zeg; laat de bloei maar komen!

Home Grown Cup

Ja, en dan zijn jullie natuurlijk allemaal benieuwd hoe de Home Grown Cup was afgelopen zaterdag. Nou, om te beginnen in ieder geval een heel geslaagd feest voor thuiskwekers. Het was ook hard werken want er moesten 15 wietsoorten gerookt en beoordeeld worden. Er zaten heerlijke wietsoorten tussen kan ik je vertellen, vooral de 24K Gold, Sindria UGC x Glueberry OG en de Super Orange Glue vielen in de smaak en gingen er uiteindelijk met de prijzen vandoor. De Gorilla Glue is dus niet in de prijzen gevallen, volgend jaar beter…

15 Indica’s testen is hard werken hoor…

(advertenties)