(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wietplanten die binnen groeien worden eigenlijk altijd wel getraind, zodat er zoveel mogelijk toppen op gelijke hoogte in het beschikbare licht groeien. Ook buiten kunnen wietplanten enorm profiteren van de nodige training, en een van de handigste methodes daarvoor is kooi-training. In deze video wordt het je voorgedaan, kijk maar. 

Training is bijna verplichte kost voor binnenkwekers. Omdat het licht alleen daar van bovenaf komt en de ruimte beperkt is, dwingen kwekers hun wietplanten om in de meest efficiënte vorm te groeien. Buiten is training niet echt noodzakelijk, omdat de natuurlijke kerstboomvorm eigenlijk ideaal is om zoveel mogelijk zonlicht op te vangen gedurende de zomer. De zon draait immers van oost naar west, dus groeien er bij deze vorm altijd wel takken en toppen in het licht.

Toch kan training, en kooi-training in het bijzonder veel opleveren buiten. Een kooi beschermt wietplanten namelijk tegen de wind maar dat is niet het enige. Met behulp van de kooi kun je een wietplant namelijk heel gemakkelijk open spreiden en breder laten worden. Zo krijgen alle takken meer licht, en kan er ook meer wind langs de toppen blazen. Dit helpt aan het einde van de zomer ook weer om de kans op toprot te verkleinen. Snel naar het tuincentrum dus voor wat tuingaas, hieronder zie je wat je ermee moet doen.

LEES OOK: Kijk, de CNNBS buitenwiet kweekkalender van 2023

(advertentie)